Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Піддубцях в оновленому будинку культури завирувало життя

Волинь-нова

У Піддубцях в оновленому будинку культури завирувало життя

9 січня відбулося урочисте відкриття сільського будинку культури після його капітального ремонту

Добротна будівля, що займає до двох тисяч квадратних метрів, змінилася до невпізнання, повідомляє «Слава праці». Звичайно, були вкладені немалі кошти, за справу взялися гуртом, єдиною громадою, з розумінням і великою відповідальністю. Як виявилося, вболівали всі: і сільська влада, і районна, і депутати, активісти, а з державного бюджету на Піддубці було виділено один мільйон гривень. З розумінням поставилися до оновлення об’єкта культури депутати Луцької районної ради, виділивши на капітальний ремонт левову частку коштів. Знайшлися спонсори й благодійники. За півтора року було освоєно чотири мільйони 800 тисяч гривень. На будівництві працював колектив  із 25 чоловік,10 із яких – місцеві.

За півтора року було освоєно чотири мільйони 800 тисяч гривень.

Якісно виконані роботи, створений затишок і комфорт по-належному оцінили і місцеві жителі, і гості та запрошені, яких зійшлося так багато, що велика зала ледве що вміщала всіх бажаючих порадіти за працьовиту й небайдужу піддубцівську громаду. Тут так ще пахне свіжістю будівельних матеріалів, але всюди - чистота і порядок, шик і блиск, справжній домашній затишок. Тут уже на повну вирує життя. Не приховує свого задоволення директор будинку культури Віталій Демчинський, який 15 років згуртовує навколо себе талановитих односельчан.

На урочистість з нагоди відкриття будинку культури завітали: голова районної ради Валентин Приходько, голова РДА Ігор Ярмольський, його заступник Інна Бас, депутати районної ради, помічник народного депутата Сергія Мартиняка – Олександр Пиза, народний депутат двох попередніх скликань Анатолій Горбатюк, начальник управління фінансів РДА Леся Бусель, Лищенський сільський голова Віталій Шкорупський, вельмишановне духовенство, директори шкіл, керівники установ та організацій. 

Безперечно, гарними помічниками на святі були ведучі, випускники Піддубцівської школи, - Олександр Горбач та Тетяна Романюк, які віршованими вітаннями, різдвяними віншуваннями, щирими словами зуміли донести до глядачів велич святкового дійства. А на ньому всього було доволі: і святковий хліб-коровай, піднесений господарю Піддубцівської громади – Борису Горбатюку, і урочисте перерізання символічної стрічки, і душевні виступи керівників району та гостей, і нагородження найдостойніших у сприянні здійсненню мрії піддублян. 

Telegram Channel