Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Всі «майнять», а Китай — припиняє

Волинь-нова

Всі «майнять», а Китай — припиняє

В країні згортають створення біткойнів — так званий, «майнінг»

Про це з посиланням на агенцію ZIK повідомляє Тижневик Міст. За даними The Wall Street Journal на початку січня в Інтернеті з’явилась копія документу, в якому китайський регулятор прямо вказує на потребу зупинити в країні майнінг (створення) біткойнів. Причинами названо «використання великої кількості електроенергії та підігрівання спекуляцій віртуальними валютами».

Причинами названо «використання великої кількості електроенергії та підігрівання спекуляцій віртуальними валютами» 

Розпорядження поступово згортати майнінг надійшло від міжвідомчої групи із вивчення фінансових ризиків у Інтернеті, яка працює під керівництвом центрального банку Китаю. В листі не вказаний конкретний термін зупинки роботи майнерів. Але наказ уже прийнято до виконання органами влади. Майнери створюють біткойни через вирішення важких арифметичних задач. Тому для цього їм потрібне потужне комп’ютерне обладнання. В Китаї такі своєрідні «фабрики» переважно розміщують у малонаселених районах з недорогою електрикою та прохолодним кліматом.

Також з'явилась інформація, що й у сусідній з Китаєм Південній Кореї хочуть прийняти закон, що забороняє обіг на біржах країни криптовалют кшталту біткойнів. Влада занепокоєна можливим ухиленням від сплати податків і розвитком криптовалютної ігроманії.


 

Telegram Channel