Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Запасів газу в Україні вистачить на 22 роки

Волинь-нова

Запасів газу в Україні вистачить на 22 роки

За рік в Україні видобувають близько 20,5 мільярда кубометрів газу

Запасів газу в Україні за нинішніх темпів видобутку вистачить на 22 роки. Про це написав глава правління «Надра України» Ярослав Климович у своїй статті в «Урядовому кур’єрі».  

Він зазначив, що загалом в Україні відкрито 402 родовища газу. З них 387 розташовані на суші, а 15 - на шельфах Азовського і Чорного морів. «Державним балансом запасів корисних копалин України в 402 родовищах враховуються здобуті запаси природного газу в кількості 905,6 мільярда. Як свідчить досвід видобувних робіт в Україні, з цих запасів можна добути тільки половину, а це на 22 роки видобутку», - написав Климович.

Якщо вдасться прискорити темпи видобутку, то термін у 22 роки скоротиться пропорційно до збільшення темпу.

 Він також зазначив, що якщо вдасться прискорити темпи видобутку, то термін у 22 роки скоротиться пропорційно до збільшення темпу. За словами Климовича, зараз в Україні темпи становлять близько 2%, у той час як середньоєвропейські - 10% (співвідношення кількості видобутої сировини до розвіданих запасів). Виходячи з цього, він наголосив на необхідності проведення в Україні широкомасштабних геологорозвідувальних робіт на територіях, де розташовані ресурси в 5,6 трильйона кубометрів газу, а також за рахунок розвідки нетрадиційних покладів газу.

Telegram Channel