Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Держдумі РФ запропонували відмовитися від визнання кордонів з Україною

gulustan.ws

У Держдумі РФ запропонували відмовитися від визнання кордонів з Україною

Документ, який це стверджує, нібито став неактуальним.

Перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін ("Єдина Росія") запропонував денонсувати Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони одна одної. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на РИА Новости.

Депутат вважає, що договір "односторонньо вигідний" Україні.

Підписавши цей договір, Росія в 1997-му, а потім під час ратифікації в 1999 році підтвердила, що вона вважає, що Крим і Севастополь є частиною території України.

"У статті договору ми визнаємо територіальні межі України, а вони, відповідно, наші - на момент підписання і ратифікації цього документа. Тобто мова йде про те, що, підписавши цей договір, Росія в 1997-му, а потім під час ратифікації в 1999 році підтвердила, що вона вважає, що Крим і Севастополь є частиною території України ", - зазначив Затулін.

Депутат вважає, що кордон між Україною і Росією потрібно переглянути.

"Тому я особисто буду пропонувати і пропоную вже... що нам потрібно, принаймні, в частині цього договору, його денонсувати - у частині, що стосується статті другої, а саме визнання кордонів", - зазначив Затулін.

Укладений 1997 року Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною вважали основним документом російсько-українських відносин.

Як відомо, 16 березня 2014 у Криму відбувся так званий "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія "приєднала" Крим 18 березня, фактично його анексувавши. Результати голосування на "референдумі" не визнані світом.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Після цього до Верховної Ради було внесено проект про скасування договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Росією.

Telegram Channel