Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Погода: а після Голодної куті навіть захурделить (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 18 січня.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: а після Голодної куті навіть захурделить (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Надії Голі, сьогодні, 18 січня, буде хмарно з проясненням, без істотних опадів

На дорогах – ожеледиця. Вітер західний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області вдень – від 1 морозу до 1 градусу тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 18 січня було у 1975-му і 2007-му роках – плюс 8,5 градуса, найхолодніше – 1963-го – мінус 24,4 градуса.

Такою буде погода сьогодні на Волині.
Такою буде погода сьогодні на Волині.

 Найтепліше 18 січня було у 1975-му і 2007-му роках – плюс 8,5 градуса, найхолодніше – 1963-го – мінус 24,4 градуса.

Народний прогноз погоди:

18 січня відзначається Водохресний святвечір, переддень Богоявлення.

Цього дня дотримуються суворого посту, тому переддень Богоявлення називають ще Голодною кутею. Якщо цього дня заметіль, сніг і поземка – бути хорошому врожаю. Якщо зоряна ніч на Водохрещу – буде врожай ягід, гороху і хліба.

Сильні південні вітри 18 січня передвіщають грозове літо, а заметіль на Водохрещу приносить заметіль на Масницю. Повний місяць цього дня обіцяє великий розлив річок навесні.

Прогноз погоди на завтра:

19 січня буде хмарно з проясненням, вночі очікується сніг, мокрий сніг, удень невеликі опади. Місцями хуртовина, налипання мокрого снігу, слабка ожеледь. На дорогах – ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 метрів за секунду, місцями пориви 15 – 20 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – від 0 до 5 градусів морозу, вдень – від 3 морозу до 2 градусів тепла.

 

Telegram Channel