Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Як полегшити ранковий підйом дитини?

Волинь-нова

Як полегшити ранковий підйом дитини?

Дуже часто зранку діти не хочуть не те що йти в школу, а й навіть вставати з ліжка. Як же зробити так, щоб дитина легко прокидалася, збиралася без істерик і все встигала?

По-перше, необхідно врахувати цикли сну дитини. Пригадайте, о котрій годині Ваша дитина прокидається сама, якщо її не будити. У більшості першокласників цей час припадає приблизно на 8:30 ранку. Дитину необхідно розбудити в такий час, щоб не потрапити на фазу глибокого сну. Для цього, необхідно проекспериментувати і спробувати розбудити дитину раніше. У школярів повний цикл сну займає приблизно півтори години. Відніміть ці півтори години від часу самостійного прокидання, вийде сьома година ранку. Спробуйте будити дитину в цей час. Але це тільки приклад, для кожної дитини цей час буде різним.

Намагайтесь готуватись до школи з вечора, тоді у вас буде більше часу вранці. 

По-друге, дуже важливо дитину вчасно вкласти спати. Першокласнику необхідно спати 10-11 годин на добу. Якщо дитині необхідно вставати о сьомій ранку, то з урахуванням півторагодинних циклів сну, оптимальним часом відходу до сну є час 20:30. Для того, щоб вчасно лягти спати, необхідно правильно організувати вечірній режим, завчасно зробити уроки, зібрати портфель і повечеряти.

По-третє, мамі необхідно прокидатися хвилин на 15 раніше, для того щоб розбудити дитину і почати готувати сніданок.

Багатьом школярам допомагає прокидатися музика або дитяче радіо. А щодо телевізора, то його краще не вмикати, телевізор забирає час і розсіює увагу дитини.

І останнє, намагайтесь готуватись до школи з вечора, тоді у вас буде більше часу вранці.

Джерело: rivne1.tv
Telegram Channel