Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Через скаженого пса у Луцьку райлікарню звернулося 9 осіб

Волинь-нова

Через скаженого пса у Луцьку райлікарню звернулося 9 осіб

Протирабічної вакцини - в достатній кількості

Вже у поточному році епідеміологами Луцького міськміжрайонного лабораторного центру встановлено, що у с. Несвіч з хворим на сказ псом контактувало 9 осіб, в т.ч. 3 дітей. Всіх їх скеровано для отримання профілактичного лікування у Луцьку районну лікарню, де є достатня кількість антирабічних препаратів для надання необхідного лікування. Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», одним  з основних завдань лікарів якого є організація  роботи з профілактики цієї небезпечної хвороби

Хвора на сказ собака проявляла агресію, не впізнавала господаря та намалась нападати на людей.  Ускладнює епідситуацію той факт, що домашні тварини, в основному, не щеплені проти сказу.

Хвора на сказ собака проявляла агресію, не впізнавала господаря та намалась нападати на людей.  Ускладнює епідситуацію той факт, що домашні тварини, в основному, не щеплені проти сказу. Враховуючи вищезазначене, лікарі-епідеміологи наголошують про обов’язкові щеплення проти сказу всіх домашніх тварин. А при контактах з хворими тваринами (чи при укусах) – звертатись до лікарів та не відмовлятись від щеплень. Адже такі профілактичні щеплення — єдиний запобіжний захід вберегтись від смертельної хвороби, якою залишається сказ.

 

Telegram Channel