Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Рівному відбудеться виставка «Портрети добровольців на війні»

Волинь-нова

У Рівному відбудеться виставка «Портрети добровольців на війні»

110 портретів добровольців представить харківський художник

Рівненський обласний краєзнавчий музей запрошує на виставку  «Портрети добровольців на війні»  22 січня 2018 року, о 14 годині.

110 портретів добровольців харківський художник, також боєць добробату Сергій Пущенко, створив з натури в 5-му окремому батальйоні ДУК ПС та 5-му батальйоні УДА впродовж травня 2015 – квітня 2017 року.

На портретах Пущенка, які він писав просто на передовій, є зовсім юні воїни і досвідчені чоловіки.

Портрети мальовані олівцем та олією. Графічні роботи вирізняє особлива характерність.

На портретах Пущенка, які він писав просто на передовій, є зовсім юні воїни і досвідчені чоловіки.

«На кожному з портретів добровольці лишили свої автографи – цими записами вони пояснювали своє покликання», – розповів автор. 

Записи супроводжують малюнки, відтак не просто розкривають характери захисників, а складають враження розмови з бійцями.

Сергій Пущенко пояснив, що писав цю серію з двох причин. Щоб зафіксувати український військовий феномен – створення добробатів на початку війни і аби передати глядачам переконання, що ми можемо вистояти і перемогти у теперішній війні з Росією.

«Ми поховали навіки мрію Росії про рабів-українців, про «руський мір» на нашій українській землі, – підтримав побратима друг «Анархіст», боєць Навчального центру ДУК ПС. – Ми знаємо, коли українцям пригадують давні чвари чи закидають: «Два українці – три гетьмани», – це ніщо інше, як спроба відкинути нас назад. Якщо ми всередині країни згуртуємося, як змогли згуртуватися проти зовнішнього ворога, зможемо зробити нашу державу справді вільною і сильною. А ми хочемо і будемо це робити!»

Telegram Channel