Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Гордість ВМС Ірану, новітній фрегат, розламався навпіл

Волинь-нова

Гордість ВМС Ірану, новітній фрегат, розламався навпіл

Один з найбільших іранських військових кораблів — новітній фрегат Damavand — в буквальному сенсі переломився на дві частини і, ймовірно, остаточно втрачений

Про це повідомляє Naked Science, передає Експрес. Як раніше стало відомо, 10 січня фрегат Damavand ВМС Ірану в силу несприятливих погодних умов налетів на хвилеріз в Каспійському морі, у портовому місті Бендер-Ензелі. Висота хвиль в той день досягала чотирьох метрів. Повідомлялося, що за бортом в результаті інциденту опинилися шість членів екіпажу, при цьому чотирьох із них вдалося врятувати. Згодом було заявлено про загибель трьох членів екіпажу і зникнення ще одного. При цьому ряд іранських ЗМІ заявив про «незначні пошкодження» фрегату.

Військовий корабель за минулі дні не тільки не зняли з каміння, а й не перешкодили його подальшому зануренню в море. Велика частина корпусу гордості іранських ВМС затоплена.

Судячи з усього, згадана інформація не відповідає дійсності. Про це свідчить нове фото, яке нещодавно виклали в Мережу. На нього звернули увагу експерти неофіційного та неформального блогу bmpd, який виходить під егідою Центру аналізу стратегій і технологій. Фахівці відзначають, що військовий корабель за минулі дні не тільки не зняли з каміння, а й не перешкодили його подальшому зануренню в море. Велика частина корпусу гордості іранських ВМС затоплена. Але, мабуть, головним моментом фотографії є добре помітний перелом корпусу в кормовій частині. Де-факто можна з майже повною впевненістю говорити про втрату корабля. Якщо його не вдасться зняти з каменів незабаром, можливо повне руйнування фрегату.

Фрегат Damavand — найбільший бойовий корабель ВМС Ірану на Каспійському морі. Його побудував суднобудівний завод Shahid Tamjidi Marine Industries (STMI) в Бендер-Ензелі. Фрегат ввели в дію недавно — 9 березня 2015 року. Damavand став одним з трьох іранських бойових кораблів, створених в рамках програми Mowj. Фактично кораблі цього типу являють собою дещо змінені варіанти британського фрегата проекту Vosper Mk 5.

Telegram Channel