Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині розвивається  добра справа: екскурсоводи шкільних музеїв вдруге зібрались разом

Фото: прес-служба ЦТСЕ

Волинь-нова

На Волині розвивається добра справа: екскурсоводи шкільних музеїв вдруге зібрались разом

27 січня 2018 року в обласному Центрі туризму, спорту та екскурсій відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу», співорганізаторами якого стали управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та Волинський краєзнавчий музей

Такий конкурс вже вдруге відбувається на теренах нашої області, і дуже приємно що цього разу представлено ще більше шкільних музеїв, так що актова зала нашого центру уже ледь вміщує всіх бажаючих - зазначив директор обласного Центру туризму Леонід Толстіхін. - На сьогодні на Волині діє 181 музей при навчальних закладах, 34 з яких удостоєні високого звання «Зразковий музей». І Центр туризму, спорту та екскурсій є координатором цієї масштабної роботи в області.

В обласному турі конкурсу взяли участь 33 юні екскурсоводи.

На сьогодні на Волині діє 181 музей при навчальних закладах, 34 з яких удостоєні високого звання «Зразковий музей».

Учасників конкурсу та їх наставників привітали директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, старший викладач кафедри документознавства та музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидат історичних наук Світлана Чибирак. У своїх виступах вони зазначили про важливість роботи таких музеїв, адже вони є осередком національно-патріотичного виховання молоді, де проводиться краєзнавчо-пошукова та соціально-просвітницька робота, досліджується історико-культурна спадщина українського народу, вивчається природа рідного краю.

За допомогою презентацій та відеоматеріалів юні екскурсоводи провели віртуальні оглядові екскурсії музеями навчальних закладів з трьох напрямів: «Військово-історичні музеї», «Музеї історії населеного пункту», «Літературні музеї».

Високу майстерність екскурсовода, творче поєднання демонстрації експозицій музею з розповіддю показали і стали переможцями:

у напрямі «Військово-історичні музеї» – Світюк Тетяна, учениця 8 класу Гущанського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Любомльського району (керівник Середа Н.Ю.),

у напрямі «Музеї історії населеного пункту» – Жидик Анна, учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Доросині Рожищенського району (керівник Вавренчук С.Ф.),

у напрямі «Літературні музеї» – Бондар Катерина, учениця 9 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Любитів Ковельського району (керівник Тетерук Л.А.).

Саме ці юні екскурсоводи представлятимуть нашу область і будуть презентувати свої роботи на ІІ Всеукраїнському турі конкурсу, який відбудеться у березні в Чернігові, повідомляє прес-служба ЦТСЕ.

 

 

 

Telegram Channel