Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ніхто не скасовував батьківські комітети!

Лілія Гриневич: «МОН не має стосунку до створення чи не створення в школах батьківських комітетів».

Фото із сайту Верховної Ради України.

Волинь-нова

Ніхто не скасовував батьківські комітети!

То інформація громадського активіста Віталія Фурманюка – фейк?!?

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич спростувала інформацію про те, що нею підписано наказ про заборону діяльності батьківських комітетів у школах. Про це пані Гриневич повідомила на своїй сторінці у Facebook, інформує «Високий замок».

Сьогодні рішення про створення батьківських комітетів все ще приймає сам заклад на загальних зборах (конференції) трудового колективу. І це погано, бо процедура не передбачає врахування бажань батьків чи учнів.

«МОН не має стосунку до створення чи не створення в школах батьківських комітетів, – переконує Лілія Гриневич. – Накази, що втратили чинність (№ 440 та 205), були складовою «старого» законодавства та мали рекомендаційний характер і не містили жодних загальнообов’язкових норм. До того ж, у Міністерства нема повноважень на врегулювання питань діяльності (прав чи обов’язків) батьківського самоврядування. Сьогодні рішення про створення батьківських комітетів все ще приймає сам заклад на загальних зборах (конференції) трудового колективу. І це погано, бо процедура не передбачає врахування бажань батьків чи учнів.

Ми хочемо це змінити, але для цього потрібен Закон. І ми його пишемо – Закон «Про загальну середню освіту», саме в ньому будуть прописані нові процедури створення та функціонування батьківських комітетів. Цього року він має бути поданий до парламенту».

Нагадаємо, раніше низка ЗМІ опублікували повідомлення з посиланням на громадського активіста Віталія Фурманюка, який нібито отримав відповідь Міносвіти на його запит. Віталій Фурманюк стверджує, що у відповіді було сказано про наказ про скасування діяльності батьківських комітетів у школах був підписаний 21 грудня 2017 року.

 

Telegram Channel