Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
В інтернеті розмістили єдиний реєстр неплатників штрафів і аліментів

ТСН

В інтернеті розмістили єдиний реєстр неплатників штрафів і аліментів

У списку вже 70 тисяч осіб

Відсьогодні неплатникам аліментів за кордон зась. Набув чинності закон, який посилює Українці за рік сплатили 2,5 мільярда гривень аліментів Українці за рік сплатили 2,5 мільярда гривень аліментів відповідальність батьків, які ухиляються від допомоги дітям грошима більше півроку, йдеться в ТСН.

Їхній список тепер можна знайти в Інтернеті - відсьогодні запрацював єдиний реєстр боржників, який склали у Мінюсті. У ньому вже понад сімдесят тисяч прізвищ і це не тільки ті, хто не платять аліменти, а й ті хто не сплатив штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Що ж стосується несумлінних батьків, у списку можно знайти відомі імена - зокрема, колишнього міністра аграрної політики Ігоря Швайки, у нього 5 дітей від 4 дружин та нардепа Сергія Капліна, який до слова є заступником голови комітету із соціального забезпечення.

Каплін в інтерв'ю ТСН заявив, що його колишня дружина нині мешкає у Москві, і їхні фінансові стосунки, мовляв, давно залагодженні, тому він в реєстрі - помилково.

- Якщо дівчина хоче будувати стосунки з чоловіком і бачить, що він не платить аліменти своїм попереднім жінкам, вона задумається чи варто пов’язувати з ним своє майбутнє життя, - заявляє міністр юстиції Павло Петренко.

Злісних неплатників аліментів окрім заборони виїзду за кордон, також позбавлятимуть права керувати автомобілем та володіти зброєю, а їхня згода вже не буде потрібна для виїзду дитини за кордон.

"В суспільстві має з’явитися відчуття, що не платити аліменти – це соромно і непристойно. Якщо ваш партнер по бізнесу, чи потенційний партнер потрапить до такого списку, ви задумаєтесь чи варто з ним мати справи. Якщо дівчина хоче будувати стосунки з чоловіком і бачить, що він не платить аліменти своїм попереднім жінкам, вона задумається чи варто пов’язувати з ним своє майбутнє життя", - заявляє міністр юстиції Павло Петренко.

Telegram Channel