Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині створять 38 поліцейських станцій

Поліція Волині

На Волині створять 38 поліцейських станцій

Процес має бути завершено до кінця нинішнього року

Протягом цього року у Волинській області планують створити 38 поліцейських станції, – про це вчора під час виступу на сесії Волинської обласної ради повідомив начальник головного управління Національної поліції в області Петро Шпига. За його словами, перші станції запрацюють вже у лютому в Луцькому та Горохівському районах, повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Службові приміщення дільничного офіцера поліції будуть обладнанні належною комп’ютерною технікою з можливістю доступу до інформаційної бази даних системи МВС, а також всесвітньої мережі Інтернет. У них буде також передбачено кімнати для роботи працівників ювенальної превенції з дітьми,  працівників груп швидкого реагування для оформлення матеріалів та членів  громадських формувань.

Поліцейська станція об’єднуватиме спільну роботу дільничних офіцерів поліції, груп швидкого реагування патрульної поліції та громади. Перші станції запрацюють уже в лютому цього року в селі Боратин Луцького та селищі Берестечко Горохівського районів.

«Поліцейська станція об’єднуватиме спільну роботу дільничних офіцерів поліції, груп швидкого реагування патрульної поліції та громади. Перші станції запрацюють уже в лютому цього року в селі Боратин Луцького та селищі Берестечко Горохівського районів», – зазначив Петро Шпига.

До основних функцій та завдань поліцейських станцій відносять, зокрема, забезпечення на території поліцейської дільниці публічної безпеки та порядку, охорону прав і свобод людини, взаємодію поліції з органами правопорядку, органами державної влади та місцевого самоврядування. Громадяни матимуть можливість у будь-який час звернутися за допомогою до поліцейського.

Створення поліцейських станцій здійснюватимуть, зокрема, в рамках реалізації місцевих програм з профілактики злочинності та охорони громадського порядку. Нагадаємо, що за ініціативою головного управління Національної поліції у Волинській області у травні 2016 року рішенням Волинської обласної ради затверджено Програму профілактики правопорушень у Волинській області на 2016-2020 роки. На її втілення заплановано виділення понад 20 млн. грн. Відповідні програми профілактики спільно з органами місцевого самоврядування розроблені в усіх територіальних підрозділах поліції області. Зокрема, на їх виконання в 2017 році з місцевих бюджетів було виділено понад 1 млн. 200 тис. грн.. 

Telegram Channel