Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
2000 «зелених» обіцяв платити організатор бурштинового бізнесу співробітникові СБУ (відео)

2000 «зелених» обіцяв платити організатор бурштинового бізнесу співробітникові СБУ (відео)

Особу, за словами силовиків, «вели» упродовж певного часу – близько одного місяця. Операцію проводили спільно з поліцейськими з Львівської області

Сьогодні начальник УСБУ у Рівненській області Василь Бедрій та військовий прокурор Рівненського гарнізону Юрій Табака розповіли викриття і затримання ділка, передає «ЧаРівне».

Під час обшуків у громадянина були вилучені зброя та більше 15 тисяч доларів США.

Громадянина «взяли» 11 лютого під час передачі чергової частини неправомірної вигоди співробітнику СБУ у розмірі 500 доларів США в одному з розважальних закладів Рівного. Це мало бути систематичне надання грошових коштів за невтручання у незаконний видобуток бурштину – 2000 доларів на тиждень.

– Грошові кошти виявили та вилучені. Проводяться першочергові слідчі дії. За результатами їхнього проведення буде вирішуватися питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. ст. 3 ст. 369 ККУ та буде брано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Загалом задокументована сума – 2000 доларів США. Було декілька передач. Не можу повідомити більше деталей, – каже Юрій Табака.

Силовики не розголошують район, де організовувався видобуток бурштину. Кажуть лише, що це один із північних районів області.

Як зазначив Юрій Табака, під час обшуків у громадянина були вилучені зброя та більше 15 тисяч доларів США, походження яких ще слід з’ясувати.

У нього є і офіційний бізнес, який нібито не має стосунку до видобутку.

Чоловіку загрожує від чотирьох років до восьми позбавлення волі з конфіскацією майна. Але ця міра може змінитися, оскільки була знайдена незареєстрована вогнепальна зброя, що є обтяжуючими обставинами.

Як каже Василь Бедрій, СБУ очікує, що колеги затриманого будуть намагатися якось допомогти затриманому.

– Ми очікуємо, що буде можливий резонанс, тому що, скажімо так, його колеги по цьому бізнесу будуть намагатися організовувати якісь дії, щоб йому допомогти та нівелювати ту вину, на яку він заслуговує. Але вони повинні розуміти, що деякі дії можуть обтяжити його вину. Тиску ще не було, але певний резонанс серед його колег по бізнесу ми вже відчуваємо, - додає Бедрій.

Telegram Channel