Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Погода: «Який Трифон, такі й останні дні лютого» (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 14 лютого.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: «Який Трифон, такі й останні дні лютого» (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Гончаренко сьогодні, 14 лютого, очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий сніг

На дорогах ожеледиця. Місцями слабкий туман. Вітер східний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області вдень – від 5 градусів морозу до нуля.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 14 лютого було у 1950-у році – плюс 9,2 градуса, найхолодніше – у 1994-му – мінус 18,6 градуса.

Такою буде погода сьогодні на Волині. Карта – Український гідрометеоцентр.
Такою буде погода сьогодні на Волині. Карта – Український гідрометеоцентр.

Найтепліше 14 лютого було у 1950-у році – плюс 9,2 градуса, найхолодніше – у 1994-му – мінус 18,6 градуса.

Народний прогноз погоди:

14 лютого вшановується пам’ять мученика Трифона, а не Валентина. Про погоду наші пращури судили за небом: якщо на Трифона небо було усіяне зірками, то очікували пізньої весни. Якщо випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну. Якщо до кінця дня небо вкривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром хорошої погоди. Взагалі за погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: «Який Трифон, такі й останні дні лютого».

Прогноз погоди на завтра:

15 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – від 3 до 8 градусів морозу, вдень – від 4 градусів морозу до 1 градусу тепла.

 

Telegram Channel