Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Стоматолог із Ковеля – народний герой України: він лікує військових у зоні АТО

Фото із сторінки Фейсбук Юрія Бутусова

Стоматолог із Ковеля – народний герой України: він лікує військових у зоні АТО

Такою нагородою відзначена команда «Тризуб дентал». Серед лікарів – і ковельчанин Сергій Приходько

Про це повідомляє Ковельський центр допомоги 51 ОМБР, посилаючись на сторінку у Фейсбуці Юрія Бутусова.

«200 стоматологів – народних героїв. Ради таких хочеться жити і в такі хвилини розумієш, що з такими земляками у нас все вийде. Коли я, як представник комітету «Народний герой України», приїхав до Києва на стоматологічну виставку, аби привітати з нагородою команду «Тризуб дентал», я думав, що буде лише кілька людей. Але яким величезним було моє здивування, коли під аплодисменти вийшло 85 стоматологів-добровольців — і це приїхали далеко не всі.

200 стоматологів – народних героїв. Ради таких хочеться жити і в такі хвилини розумієш, що з такими земляками у нас все вийде.

 

Тепер шеврон «Народний герой України» отримає кожен учасник «Тризуб дентал». Це неймовірні патріоти із всіх областей України, які вже чотири роки добровільно виїжджають на фронт, щоб лікувати зуби українським воїнам — до того ж за свої власні кошти та матеріали. За цей час стоматологи-добровольці вилікували вже більше 28 тисяч учасників АТО безпосередньо на фронті. Вони зібрали кошти і подарували армії вісім стоматологічних кабінетів в бойових бригадах і польових госпіталях. А два стоматологічних кабінети пересуваються по лінії фронту. Принципово важливо – команда «Тризуб дентал» із самого початку війни відмовилась від використання будь-яких препаратів російського виробництва. Це неймовірно слухати і бачити, але ще радісніше мати честь потиснути руку цим українцям.

Координатором ініціативи являється Ігор Ященко. Він – колишній військовий, власник стоматологічної клініки «Дент ленд» в Запорожжі. Успішна і фінансово незалежна людина. Ігор присвятив себе допомозі бійцям на фронті і надовго залишив свій бізнес, жив у Карловці, Авдіївці, виїжджав із стоматологічним кабінетом на колесах на передову. «Тризуб дентал» знає більшість українських військових частин частин. І свою місію вони продовжують і далі.

Якщо ви у своєму місті потрапите на прийом до стоматологів «Тризуб дентал» – значить вам неймовірно поталанило, це люди з надзвичайними серцями.

Список координаторів ініціативи на початку складався із 130 стоматологів, але пізніше з`ясувалось, що учасників набагато більше, не менше 200 людей. Надіюсь, «Тризуб дентал» складе повний список своїх народних героїв з часом і ми його повністю опублікуємо. Низький уклін за вашу працю!»

Telegram Channel