Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вирішено долю Володимир-Волинської школи-інтернату

Район Володимир-Волинський

Вирішено долю Володимир-Волинської школи-інтернату

Це питання розглянули на позачерговій сесії міськради

16 лютого міський голова Петро Саганюк провів засідання позачергової сесії міської ради, яку було скликано з метою швидкого урегулювання проблеми управління та фінансування школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Депутати міськради мали у свою чергу ухвалити рішення про прийняття і цих повноважень, і коштів на їх реалізацію у сумі 18 мільйонів 328,5 тисяч гривень.

Як ідеться на сайті Володимир-Волинської міськради, невизначеність у подальшому функціонуванні цього освітнього закладу тривала кілька місяців, але 8 лютого Волинською обласною радою було прийнято рішення, яким на управлінню освіти, молоді і спорту виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради були надані повноваження здійснювати оперативне управління   школою-інтернатом, крім того, необхідні кошти освітньої та іншої субвенцій були направлені міському бюджету. Депутати міськради мали у свою чергу ухвалити рішення про прийняття і цих повноважень, і коштів на їх реалізацію у сумі 18 мільйонів 328,5 тисяч гривень. Саме ці два рішення розглядались на позачерговій сесії. Не зважаючи на заперечення одного з депутатів, рішення по обох питаннях були проголосовані позитивно.

Депутат міськради – директор школи-інтернату Валентин Вірковський подякував колегам, які долучились до розв’язання проблем закладу, висловив переконання, що це рішення правильне, адже не дозволить занепаду школи, а також поінформував про наступні кроки адміністрації установи щодо відновлення співвідношення 30Х70 у кількості школярів з міста Володимира-Волинського та з інших населених пунктів області, що дасть можливість у подальшому фінансувати школу через обласний бюджет.

Telegram Channel