Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На хабарі зловили прикордонника, який планував влаштуватися у «міністерство ЛНР»

Прес-служба СБУ

На хабарі зловили прикордонника, який планував влаштуватися у «міністерство ЛНР»

Задокументовано отримання посадовцем 500 доларів за нелегальне переправлення через кордон громадянки РФ

Заступник начальника Харківського прикордонного загону, який планував працевлаштуватися на роботу у структурах терористичної організації «ЛНР», викрили на хабарі.

Полковник вів таємні переговори з представниками терористичної організації «ЛНР», плануючи отримати керівну посаду у фейковому «Міністерстві державної безпеки».

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України, передає УП.

«Посадовець організував механізм отримання з громадян грошей за невнесення інформації щодо перетину кордону до відомчої бази даних. Полковник залучив до протиправної діяльності інших військовослужбовців Східного регіонального управління ДПСУ», - повідомили в СБУ.

Також у прес-центрі заявили, що полковник вів таємні переговори з представниками терористичної організації «ЛНР», плануючи отримати керівну посаду у фейковому «Міністерстві державної безпеки». Полковника затримали у Харкові поблизу місця проживання.

Дії прикордонника кваліфікують за ч.3 ст.368, ч.3 ст.362, ч.1 ст.366, а також за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК, вирішується питання про оголошення йому підозри у скоєнні злочинів.

Telegram Channel