Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
З млинцями та музикою: у Маневичах відсвяткували Масляну

Район.Маневичі

З млинцями та музикою: у Маневичах відсвяткували Масляну

Протягом чотирьох днів на Масляну в бібліотечному "Арт-кафе" проходив благодійний ярмарок

Організатори заходу ГО «Стильні панночки» (Тетяна Потоцька), Маневицька ЦРБ (Любов Солов'янчик) та ГО «Довіра» (Наталія Шишолік) пригощали всіх смачними млинцями, а також збирали гроші та одяг для молодої сім'ї з Грузятина, у яких згорів будинок. Загалом вдалося зібрати 20 000 гривень, речі для використання в побуті, іграшки для дітей та одяг для усієї сім'ї. Про це повідомляє Район.Маневичі.

13-16 лютого усі охочі могли скуштувати різноманітні млинці. Тут частували традиційними млинцями з Франції (з яблуками), Німеччини (капуста з м'ясом), також були з сиром, нутеллою, вишнею, бананом, маком, медом, джемом та згущеним молоком.

Загалом вдалося зібрати 20 000 гривень, речі для використання в побуті, іграшки для дітей та одяг для усієї сім'ї.

На захід запросили отця Сергія та отця Михайла, які розповіли про Масляну. Скрипачка Наталія Бугайчук вітала всіх музичними творами.

«Не знаю, чи розчарую вас, чи навпаки додам гордості. Але таке святкування відбувається лише на території України. До прикладу, у Німеччині та Франції переважає католицьке віросповідання і підхід до Великого посту у них інакший. Але ж млинці печуть скрізь. Такі святкування як Масниця – це суто наше, українське. Це свято у нас асоціюється з млинцями та добрими справами», – розповів отець Михайло Мельничук.

Також до приготування долучилися працівники бібліотеки та маневичанки Людмила Нерубайло, Наталія Шевчук, Зоряна Шуляковська, Людмила Данилюк, Юлія Захарчук, Тетяна Максимчук,Леся Максимчук, Зоріма Клімчук.

Telegram Channel