Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Французи зацікавилися нашим сміттям

Переробка сміття дасть можливість отримувати електроенергію.

pixabay / Nathanza

Французи зацікавилися нашим сміттям

Його переробка дозволить створювати «зелену» енергію за вигідним тарифом

Велика французька компанія Suez зацікавилася концепцією використання сміття для генерації енергії в Україні, а також регіонами для реалізації проектів у цій сфері. Про це з посиланням на прес-службу Держенергоефективності розповідає Новое Время.

«Сторони домовилися разом опрацювати фінансову модель встановлення в Україні потужностей з генерації енергії з твердих побутових відходів та підготувати низку потенційних проектів", - йдеться в повідомленні.

 За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, в Україні є значний потенціал для встановлення подібних потужностей

За словами голови Держенергоефективності Сергія Савчука, в Україні є значний потенціал для встановлення подібних потужностей. Щорічно на полігони вивозиться 10 млн тонн сміття, з яких можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт*год електроенергії у рік. «Встановивши біогазові станції, електроенергію, згенеровану когенераційними установками, можна реалізовувати у мережу за вигідним «зеленим» тарифом, прив’язаним до курсу євро. Для прикладу, сьогодні він становить 12,4 євроценти/кВт*год. Тепло, у свою чергу, постачатиметься споживачам», - зазначив голова відомства.

Suez має понад 160-річну історію та працює на 5 континентах світу у сфері ефективного управління ресурсами, у тому числі, щодо виробництва енергії із сміття. Компанія має великий досвід з переробки 40 млн тонн відходів у рік у Європі та за кордоном. З них 7 млн тонн використовуються для генерації енергії на 56 заводах.

Telegram Channel