Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині зібралися діти, які подолали глухоту

Дітей із кохлеарними імплантантами санаторій "Дачний" прийняв вперше

Фото: Обласне територіальне медичне об’єднання

Волинь-нова

На Волині зібралися діти, які подолали глухоту

В обласному територіальному медичному об’єднанні сьогодні є необхідне обладнання для допомоги маленьким пацієнтам з важкими вадами слуху

Тут напрацьовують досвід вживлення хворим кохлеарних імплантів. А цими днями вперше санаторій “Дачний” прийняв на оздоровлення та реабілітацію дітей, які перенесли такі операції, з усієї України.

Наприкінці минулого року, завдячуючи Ріті Лімротт, благодійниці з Німеччини, в обласну дитячу лікарню навідався провідний фахівець в галузі європейської отоларингології професор Томас Ленарц. Він провів консультативний прийом хворих і прооперував кількох пацієнтів, провівши майстер-клас кохлеарної імплантації. Тісно співпрацюють лікарі закладу із кандидатом медичних наук Борисом Миронюком, старшим науковим співробітником Інституту отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України. Тому не випадково саме на Волині вирішили провести семінар-практикум для медичних працівників, логопедів, практичних психологів, вихователів охорони здоров’я, які працюють із дітьми з кохлеарними імплантами. Навчання проводили фахівці Київського міського медичного центру проблем слуху і мовлення “СУВАГ” – сурдопедагоги Оксана Савченко та Надія Ковинєва, логопед Наталя Фатьянова.

Цими днями вперше санаторій “Дачний” прийняв на оздоровлення та реабілітацію дітей, які перенесли такі операції, з усієї України.

Голова всеукраїнського об’єднання допомоги людям після кохлеарної імплантації Ірина Лисенко ознайомила дітей з організацією оздоровлення. А волонтери презентували придбане для санаторію сучасне реабілітаційне обладнання.

Оксана КРАВЧЕНКО.

Telegram Channel