Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Волинському краєзнавчому музеї звучала «Музика глини» Анатолія Філозофа

Рідкісні види музичних інструментів продемонстрували луцькі музиканти: Владислав Старенков (духові), Сергій Майоров (перкусія), Мирослав Кіруєв (ударні).

Волинський краєзнавчий музей

У Волинському краєзнавчому музеї звучала «Музика глини» Анатолія Філозофа

Автор розповів про свої нові розробки –музичні інструменти, виготовлені з кераміки

17 травня 2018 року у Волинському краєзнавчому музеї в рамках науково-мистецької акції під назвою «Музей і громада: єдиними устами і єдиним серцем» з нагоди Міжнародного дня музеїв відомий луцький майстер, спеціаліст відділу менеджменту та креативних індустрій департаменту культури Луцької міської ради, член громадської організації “Рукотвори Волині” Анатолій Філозоф провів презентацію нового оригінального проекту під поетичною назвою «Музика глини». Про це інформує Волинський краєзнавчий музей у Фейсбуці. Автор розповів про свої нові розробки –музичні інструменти, виготовлені з кераміки. Це – ряд неповторних за тембром окарин та споріднених із ними свистунців, а також рідкісні види ударних. Особливості їх звучання продемонстрували луцькі музиканти: Владислав Старенков (духові), Сергій Майоров (перкусія), Мирослав Кіруєв (ударні). 

Він подарував гостям музею можливість познайомитись із екзотичними глиняними музичними інструментами: сопілкою родом з Перу та окариною – з Мексики.

Яскравим моментом презентації став виступ відомого луцького майстра, котрий займається реконструкцією рідкісних предметів старовини, Віктора Іщука. Він подарував гостям музею можливість познайомитись із екзотичними глиняними музичними інструментами: сопілкою родом з Перу та окариною – з Мексики.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк щиро привітав учасників проекту, а також вручив подяки на відзначення плідної співпраці. .
Кульмінацією зустрічі стала урочиста передача предметів колекції на постійне зберігання до музейних фондів.

Telegram Channel