Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Селище Гоща стало пареможцем IIІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018». У рамках проекту населений пункт отримає винагороду — 100 тисяч гривень, а представник села матиме унікальну можливість від проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування.
 
На Рівненщині значно впали надої молока. Це помітно, зокрема, на Андріївському ринку в обласному центрі. Продавці  нарікають на відсутність дощу: «Земля чорна, як асфальт», «Корови перестали давати молоко», «По літрі на день дають. Де таке бачено?»
 
Тризуб із кульок розміром 100 на 60 метрів виклали у Рівному.  Цей процес  тривав дві години. Таким чином був зафіксований рекорд, а 2 тисячі кульок потім роздали діткам.
 
Кований «Гороскоп» – знаки зодіаку з металу – встановили на Лебединці у Рівному. Його виготовили ковалі з різних міст і країн, які вже всьоме зібралися в місті на Міжнародному фестивалі ковальського мистецтва «Металеве серце України». Методом голосування гостей та мешканців міста буде визнано найкращу фігуру. 
 
У Рівному відбувся турнір «Найсильніша людина України 2018». Це звання виборов 22-річний киянин Олексій Новіков серед десятьох стронгменів, які вправлялись у шести естафетах. Головним суддею був найсильніший чоловік планети Василь Вірастюк.
 
У Рівному таксист стріляв у пасажирів. Свідки ситуації розповіли, що  32-річний та 51-річний чоловіки намагалися побити водія. 48-річний перевізник вирішив захиститися, зробивши декілька пострілів із пристрою для відстрілу гумових куль у нападників. Молодшого з пасажирів  з пораненням грудної клітки госпіталізували. n
Telegram Channel