Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Губернатор Савченко у вишиванці зустрічав прем’єра Гройсмана в тенісці

Екскурсію керівниковіуряду та голові облдержадміністрації провів директор заводу Володимир Маракулін (праворуч).

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

Губернатор Савченко у вишиванці зустрічав прем’єра Гройсмана в тенісці

Високопосадовець під час візиту на Волинь побував на двох підприємствах, похвалився здобутками влади і зробив чимало яскравих світлин для Facebook

Прем’єр–міністр України Володимир Гройсман у День Державного прапора, 23 серпня, завітав на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор». Побачивши журналістів, які чекали (хоча і недовго) керівника уряду на території режимного об’єкта, він відзначив хорошу погоду й бадьоро попрямував до виробничих цехів. Супроводжували прем’єра місцеві посадовці: голова ОДА Олександр Савченко, секретар Луцької міськради, в. о. міського голови Григорій Пустовіт, а ще нардепи Сергій Мартиняк та Ігор Лапін. Волинські чиновники вдягнулися у вишиванки, один парламентар — ​у класичному костюмі, інший — ​в сорочці, а Гройсман у темній тенісці — ​доволі неофіційно.
Швиденько пробіглися приміщеннями заводу, після чого прем’єр поспілкувався з пресою. Володимир Борисович привітав усіх зі святом і сказав, що «Мотор» — ​хороше підприємство. Далі модератор дав можливість журналістам поставити декілька запитань столичному гостю.
— Я буду захищати керівництво митниці і ДФС, яке буде боротися з цією контрабандою, — ​запевнив прем’єр.
Спочатку хтось із мас–медіа поцікавився цінами на газ. Відповідь не втішила. Гройсман сказав, що підвищувати ціну на паливо Україну змушують зовнішні борги, для погашення яких потрібно залучати нові позики на умовах кредиторів. Втім, наголосив, що «між двома поганими рішеннями вибере те, що найменше нашкодить українським громадянам».
Далі прозвучало запитання про реформу Укрпошти, а точніше про закриття відділень у волинських селах. Склалося враження, що прем’єр ніколи раніше не чув, що за новими стандартами листоноші обслуговуватимуть величезні території «методом ромашки»: одного дня йдуть в одне село, наступного — ​в інше. Втім, пообіцяв вивчити ситуацію.
«Я подивлюся на цю проблематику. Доручу міністру інфраструктури провести зустрічі з керівництвом Укрпошти, щоб з’ясувати, чи немає тут перегину… Але я не займаюся безпосередньо управлінням цим підприємством», — ​відзначив глава уряду.
Ще один пункт розмови Гройсмана з волинськими журналістами стосувався протидії корупції на митниці. За його словами, поки урядовці боролися зі старими схемами контрабанди, з’явилися нові, у яких замішані працівники державних органів. Прем’єр заявив, що невдовзі оприлюднить імена чиновників, причетних до незаконного вивезення лісу за кордон. А ще Володимир Гройсман наголосив, що нині через великий тиск очільникам митниці працюється зовсім непросто.
«Я буду захищати керівництво митниці і ДФС, яке буде боротися з цією контрабандою», — ​запевнив прем’єр.
Після візиту на «Мотор» Гройсман вирушив у центр Луцька, де тепло і невимушено спілкувався зі своїми прихильниками. Згодом на офіційній сторінці прем’єра у Facebook опублікували добірку фотографій із таким коментарем: «Мені сказали, що сьогодні у Луцьку мав проходити флешмоб до Дня прапора. Якщо його ідея була в тому, аби зібрати якомога більше красивих, усміхнених, із щирим серцем людей — ​то я за такі акції. І не тільки у Луцьку». Цей допис у моїй новинній стрічці з’явився з позначкою «реклама».
Крім обласного центру, Володимир Гройсман під час візиту на Волинь відвідав місто залізничників, де підтримав ініціативу «Укрзалізниці» щодо будівництва контейнерного терміналу на станції Ковель та електрифікації дільниці Ковель—Ізов. Про це повідомила прес–служба підприємства, журналістів з Луцька на зустріч прем’єр–міністра з працівниками вагонного депо не запрошували. 
Telegram Channel