Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Родина Веретенських із Нововолинська перемогла у конкурсі під назвою  «Я по світу іду в вишиванці», який пройшов у День Незалежності,  в номінації «Національна родина» і отримала приз — поїздку в Париж. Переможця журі вирішило обрати за допомогою оплесків присутніх. Серед претендентів були ті, хто вже зайняв перші місця у різноманітних номінаціях («З бабусиної скрині», «Найкраща жіноча вишиванка», «Найкраща чоловіча вишиванка», «Ми маленькі українці», «Національна родина», «Гламурна вишиванка», «За активну участь»). Вбрання для всіх членів родини мама виготовила власноруч.
 
У Луцьку, в мікрорайоні Вересневе, вшанували пам’ять жертв Голокосту. Присутні помолилися біля пам’ятника загиблим у серпні, вересні та грудні 1942 року євреям із Луцька і навколишніх населених пунктів та поклали до пам’ятника камінці, лампадки і квіти. У Волинському єврейському общинному центрі ім. Ісаака Долинського відбулася вистава, присвячена  пам’яті жертв Голокосту. 
 
На Волині впіймали групу мисливців-нелегалів. Четверо жителів села Кукли Маневицького району незаконно полювали в урочищі Дубинка Куклинського лісництва Поліського лісгоспу. У порушників вилучили 2 незареєстровані мисливські рушниці.
 
100-літній ювілей відзначила Єпистимія Датчук зі Старої Вижівки. Привітати довгожительку з’їхалися гості не лише з України, але й з-за кордону. Одна з онучок разом із чоловіком привезли на радість бабусі зі Швейцарії маленького правнучка Леонардо. Шкодує старенька, що правнучка з Нью-Йорка через зайнятість не змогла навідатися. Прибули і родичі з Росії та Білорусі.  «Усі вони – мій неоціненний скарб», – щиро радіє гостям Єпистимія Датчук. n
Telegram Channel