Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Динамо» не зіграє з «Шахтарем» у фіналі Ліги чемпіонів

Воротар Денис Бойко врятував українців від ганьби...

Волинь-нова

«Динамо» не зіграє з «Шахтарем» у фіналі Ліги чемпіонів

Киянам доведеться зосередитися на виступах у Лізі Європи

Раунд плей–оф. Матч–відповідь «Динамо» (Київ, Україна) – «Аякс» (Амстердам, Нідерланди) – 0:0. Перший поєдинок – 1:3.

28 серпня. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 43131 глядач. Головний суддя Дамір Скоміна (Словенія).

Аби відіграти «виїзні» 1:3 тиждень тому в Амстердамі, київські динамівці мали забивати два «сухі» м’ячі на рідному НСК «Олімпійський». Вже на п’ятій хвилині поєдинку Віктор Циганков виводить на ударну позицію Беньяміна Вербіча, і лише камерунський голкіпер Андре Онана рятує амстердамців від дуже неприємного початку матчу–відповіді.

А ось далі навіть найпалкіші уболівальники киян мусили поступово миритися з думкою: нинішнє «Динамо» – ніякий «Аяксу» не конкурент. Амстердамці створили силу–силенну «вбивчих» гольових моментів, і лише якесь диво рятувало господарів поля.

Приміром на 14–й хвилині серб Душан Тадич не реалізував пенальті: пробив у штангу, проте м’яч «повернувся» гравцю «Аякса» прямісінько на ногу, але з несподіванки той не встиг вправно скористатися навіть з такого подарунка, відправивши футбольний снаряд вище воріт!

До речі, одне з прізвиськ гравців «Аякса» звучить дуже пафосно – «Сини Бога». Проте в конкретному матчі кияни на тлі амстердамців справді мали вигляд звичайнісіньких «смертних», яким випала честь грати із суперником, якого якісь вищі сили таки поцілували в лоб.

У складі киян виділявся лишень голкіпер Денис Бойко, який упіймав неймовірний кураж – і тягнув усе, що летіло в його ворота!

У складі киян виділявся лишень голкіпер Денис Бойко, який упіймав неймовірний кураж – і тягнув усе, що летіло в його ворота! А коли вже й воротар «Динамо» був безсилий, за господарів «грала» перекладина воріт, або ж Клас–Ян Гунтелар своєю незграбністю доводив: 35 років навіть для такого класного нападника – це таки вік.

Якщо торішній «виліт» киян у кваліфікації Ліги чемпіонів від швейцарського «Янг Бойз» (як і позаторішній «виліт» «Шахтаря» від того ж таки «Янг Бойз»!) ми ще сприймали як таке собі «непорозуміння», «нещасний випадок», «збіг обставин», то нині мусимо визнати: виліт «Динамо» цілком логічний і «заслужений». Вочевидь, рівень українського чемпіонату опустився так низько, що навіть наші лідери тепер не конкуренти таким європейським «середнячкам», як нинішній «Аякс» (бо амстердамський клуб – таки не «Реал», не «Ювентус» і не ПСЖ із «Баварією»).

А «Янг Бойз», до речі, на відміну від двох попередніх сезонів (коли зазнавав болючих фіаско після звитяги над українськими клубами) – цьогоріч таки пробився в груповий етап Ліги чемпіонів! І кого б ви думали залишив «за бортом» бернський клуб? – Правильно, «Динамо»! Щоправда, цього разу загребське.

За воротами

 Олександр ХАЦКЕВИЧ,
головний тренер київського «Динамо»:

«Виконували установку тільки перші 15 хвилин. Потім усе розвалилося, пішла невпевненість, ми дуже швидко втрачали м’яч. Бракує ігор в чемпіонаті України з такою інтенсивністю, з настільки високим пресингом суперника. Рівень футболістів «Аякса» вищий.

Ми чотири місяці шукаємо нападника. Бо голи забивають саме вони. Перспективних форвардів у нас вистачає, але нам потрібна людина, яка вже вміє забивати голи і ставити фінальну крапку…».

Результати 6–го туру Української Прем’єр–ліги: «Олімпік» – «Шахтар» – 2:5; ФК «Олександрія» – «Ворскла» – 2:0; «Чорноморець» – «Динамо» – 1:1; «Зоря» – «Десна» – 0:2; «Карпати» – «Арсенал–Київ» – 1:2; ФК «Маріуполь» – ФК «Львів» – 2:2.

 

Турнірна таблиця Української Прем’єр–ліги
М Команда І В Н П М О
1 «Шахтар» (Донецьк) 6 5 0 1 16– 4 15
2 ФК «Олександрія» 6 5 0 1 8– 1 15
3 «Динамо» (Київ) 5 4 1 0 5– 1 13
4 «Чорноморець» (Одеса) 6 2 3 1 6– 5 9
5 «Зоря» (Луганськ) 6 2 2 2 4– 5 8
6 «Десна» (Чернігів) 6 2 1 3 8– 8 7
7 «Олімпік» (Донецьк) 6 1 3 2 7– 10 6
8 «Ворскла» (Полтава) 6 2 0 4 4– 9 6
9 ФК «Львів» 6 1 2 3 5– 7 5
10 «Карпати» (Львів) 6 1 2 3 6– 9 5
11 ФК «Маріуполь» 5 1 1 3 7– 11 4
12 «Арсенал–Київ» 6 1 1 4 4– 10 4

У гонці бомбардирів лідирує Жуніор Мораєс («Шахтар») – 6 голів.

Telegram Channel