Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Розрив із Росією і «смерть» Софії Ротару

Волинь-нова

Розрив із Росією і «смерть» Софії Ротару

Найважливіші новини останніх днів

Лех Валенса закликав висунути Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру

Екс–президент Польщі та нобелівський лауреат переконаний, що український режисер сповна заслуговує такого визнання

Політик висловив переконання, що самопожертва Сенцова заради інших, а не себе, а також вибір мирного шляху досягнення своїх цілей – це ті якості, за які політв’язень гідний найвищого визнання.

Нагадаємо, що український режисер Олег Сенцов уже понад 100 днів голодує в російській в’язниці, вимагаючи від Кремля звільнити всіх українських політичних в’язнів.

 

Софія Ротару в лікарні: «Дівчатка, невже я помру?»

71–річна співачка потрапила до медичного закладу в російському місті Уфа

Туди її відвезли з корпоратичної вечірки, де вона співала. У Софії Михайлівни, котра, як і деякі українські артисти, теж не гребує російськими грішми, виявили порушення кровообігу головного мозку. «Крім того, у пацієнтки виявилися сліди множинних вогнищ старих інсультів. Вона неправильно приймала деякі ліки. А препарати, які борються з тромбами, зовсім не пила», – розповіли в лікарні.

За словами однієї з медсестер уфимської лікарні, коли Ротару везли на каталці до реанімації, вона постійно запитувала, чи помре: «Дівчатка, я помру? Невже я помру?». Після проведеного МРТ лікарі зітхнули полегшено, оскільки її діагноз «крововилив у мозок» не підтвердився. Натомість співачка частково втратила пам’ять, не впізнавала нікого і не розуміла, де перебуває. Від тривалої госпіталізації відмовилась.

 

Україна розриває договір про дружбу з Росією

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з дипломатами

«Нарешті сьогодні ми підійшли достатньо підготовленими і юридично захищеними до наступного кроку: припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією, який з вини Москви вже давно став анахронізмом, – заявив Президент. – Найближчим часом я очікую від Міністерства закордонних справ необхідний пакет документів для початку реалізації цього процесу».

Також Порошенко заявив, що чекає пропозицій про забезпечення українських інтересів в акваторії Азовського моря. «Я не збираюся із цим миритися і твердо переконаний: ситуація, яка складається зараз, є категорично неприйнятною», – заявив він. Нагадамо, що Росія блокує кораблі, які ідуть до вітчизняних портів. «Москву не зупинять світові футбольні чемпіонати, весільні танці чи дарунки газових потоків. Її зупинить лише ефективна міжнародна солідарність, санкції, міжнародна ізоляція і надана нам летальна зброя», – сказав глава держави.

 

«Приготовтесь к войне», — закликають у... Почаївській лаврі

Жителів старовинного Почаєва на Тернопіллі, де розташована знаменита Лавра, неабияк стурбувала поява в місті кількох десятків осіб спортивної зовнішності — у чорних футболках із войовничими написами, які починаються словами «Приготовтесь к войне…»

Ці особи йшли в колоні паломників, яка вирушила з учасниками хресної ходи з Кам’янця–Подільського. На появу підозрілого контингенту відреагувала місцева влада. За словами депутата Почаївської міськради Тараса Паляниці, із «паломниками» в чорних футболках з агресивними написами правоохоронці провели профілактичні бесіди. «Прочанам» спецслужби також порекомендували змінити одяг. Порушення закону в діях цих осіб не виявлено, оскільки, за словами депутата, на футболках було процитовано напис із Біблії…

 Тим часом речник УПЦ Київського патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), зазначив: «Щодо зауваження, ніби слова на спинах «просто цитата з Писання», – хочу сказати, що зазвичай вона позначається (назва його книги Писання, розділ та вірші). А ще – диявол у спокушанні Христа в пустелі теж використовував сторінки зі Святого Письма. Цитування, вирване з контексту, не лише не зберігає авторитет Писання, а навіть навпаки – може бути ділом богопротивним…».

 

Богословська спробувала «заїхати» Червоненкові

Екс–нардеп вдарила українського політика і бізнесмена під час політичного ток–шоу на одному з телеканалів

Інну Богословську обурила заява Євгена Червоненка, який на репліку «я базарною мовою не розмовляю» відповів екс–нардепу, що вона так говорить, «особливо коли приходить по гроші». Богословська з криком «По які гроші?» кинулася до нього і спробувала вдарити його по обличчю. Політик устиг підставити під удар плече, після чого їх розвели ведучі ток–шоу.

 

 
 

 Цитата

 Юрій БУТУСОВ, 
журналіст, про «ефективність» роботи економічного блоку СБУ: 

Сума вилученої контрабанди в тисячі разів менша, ніж бюджет утримання підрозділів СБУ з боротьби з контрабандою. До чого цей цирк?

Telegram Channel