Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі запрацювала сучасна ангіографічна система

На сьогодні підготовлено уже чотири фахівці, які працюватимуть у новому відділенні  інвазивної кардіології та інтервенційної радіології, де функціонуватиме новітнє устаткування.

kovelrada.gov.ua

У Ковелі запрацювала сучасна ангіографічна система

Обладнання було придбано у рамках проекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу у Волинській області»

Ковель було визнано одним із перспективних регіонів Волині. Тож саме сюди, а також у Луцьку клінічну лікарню та Волинську обласну лікарню були закуплені ці медичні установки. Кожна з них коштує майже півмільйона євро.

Обладнання надійшло у Ковель ще у серпні. Фахівці фірми «Canon», яка поставила у медзаклад ангіографічну систему (рентген) Infinix-i Core+ INFX-8000V/G3 виробництва Toshiba (Canon)  займалися їх монтажем та налаштуванням.

Ковель давно очікував на таке обладнання. Воно дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин,  виявляти вади у їх розвитку та пошкодження.

Для розміщення та функціонування новітньої апаратури підготовлено  спеціальне приміщення. Кошти на ремонтні роботи та вентиляційну систему були виділені з міського бюджету — це  майже чотири мільйони гривень. Також залучені фінансові ресурси МТМО.

За словами головного лікаря медичного об'єднання Олега Самчука, Ковель давно очікував на таке обладнання. Воно дозволяє проводити рентгенологічне дослідження судин, виявляти вади у їх розвитку та пошкодження. Це також допоможе лікувати інфаркти та інсульти головного  мозку, встановлювати стенти пацієнтам.

Довідково: Ангіографія - це метод спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів шляхом введення в них рентгенконтрастної речовини через внутрішньовенний катетер, з отриманням докладних зображень і оцінкою характеру кровотоку всього організму людини.

Джерело: Офіційний сайт Ковельської міськради
Telegram Channel