Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Майстри Полісся «обживають» свої інтернет-магазини в рамках проекту «Craft it! Навчися і зроби»

Палітра того, що представлять світові майстри Полісся, дуже широка

Майстри Полісся «обживають» свої інтернет-магазини в рамках проекту «Craft it! Навчися і зроби»

Три десятки майстрів з Полісся було відібрано для створення і адміністрування інтернет-магазинів в рамках проекту "Craft it! Навчися і зроби", що реалізовується громадською організацією "Український центр інтелектуального розвитку". Зараз тривають консультації щодо особливостей електронних крамниць Etsy, підготовка порт-фоліо, узгодження організаційних моментів - для різних людей підібрали різні "пакети підтримки", зважаючи на те, в якій сфері майстрам вона потрібна найбільше

За кошти Європейського Союзу автори отримують аккаунти/магазини на Prom.UA та допомогу тренера Катерини Вітковської, як краще презентувати свою продукцію на Etsy. Також майстрам надано ослуги дизайнера, який розробляє для них логотипи та фірмовий стиль онлайн крамниць.

Розвивати ж і наповнювати свою сторінку автори будуть самостійно - вони вже мають достатній запас необхідних знань, оскільки цьому передувала низка тренінгів у п'яти областях України, присвячених особливостям продажів на різних інтернет платформах.

Палітра того, що представлять світові майстри Полісся, дуже широка: від музичних інструментів Noisy Wood Ігоря Заворотного з Чернігівщини чи традиційні стрілецькі луки з Київщини від Павла Ульянова до воскових свічок ручної роботи від Ірини Віан з Рівненщини. 

Один з факторів, який вплинув на рішення в процесі відбору претедентів - наявність вагомих творчих напрацювань. Вчитися на тренінгах мали змогу як початківці, так і майстри з досвідом, а от крамниці отримали передусім ті, хто тривалий час працює в обраному напрямку ремесла чи хендмейду, але з певних причин не спромігся належним чином розширити клієнтську базу і наростити достатній рівень продажу. 

 

"Наш проект можна охарактуризувати метафорою про "дати вудочку". В принципі, майстри вже мають якісь напрацювання в продажах, але ми даємо їм сучасний спінінг та навчаємо, як цим користуватися заради ефективного результату. А головне - як ловити "нову, закордонну рибу". За великим рахунком, подальша доля цих крамниць залежатиме винятково від бажання і зусиль їхніх власників, але наша мета - не вести людину протягом якогось часу в онлайн торгівлі, а показати можливості, які дає інтернет якомога більшій кількості людей. Ми поступово отримуємо зворотній зв'язок від наших майстрів, і якщо чесно, радує, що відвідини наших тренінгів надихнули їх, простимулювали до чогось нового, або підказали якісь ідеї, до яких можливо і ми не прийшли ще", - говорить очільник ГО "Український центр інтелектуального розвитку Антон Плаксун.

Палітра того, що представлять світові майстри Полісся, дуже широка: від музичних інструментів Noisy Wood Ігоря Заворотного з Чернігівщини чи традиційні стрілецькі луки з Київщини від Павла Ульянова до воскових свічок ручної роботи від Ірини Віан з Рівненщини.  Також торгуватимуть майстри ляльками-мотанками, прикрасами, кованими, плетеними та дерев'яними виробами і багато чим іншим.

Нагадаємо, транскордонний проект "Craft it! Навчися і зроби" стартував наприкінці 2017 року. Він реалізується в Київській, Чернігівській, Рівненській, Волинській і Житомирській областях України та Брестської і Гомельської областях Білорусі в рамках програми – Територіальне співробітництво країн Східного партнерства (EaPTC) за кошти Європейського Союзу. Програму в країнах Східного партнерства адмініструє GIZ.

Telegram Channel