Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Чотирилапа Лампа вивчала історію України з чотирикласниками школи №15

Щоб читання було цікавим і мотивуючим

Волинська обласна бібліотека для юнацтва

Чотирилапа Лампа вивчала історію України з чотирикласниками школи №15

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва провели черговий захід у межах проекту «Почитай мені»

«З малечею Лампа мандрувала у цікавий світ історії нашої України та слухала, як читали діти поезію Олександра Олеся із його книги «Княжа Україна» А ще виготовляли іграшку для чотирилапого друга Одним словом почались канікули»,– зазначають на сторінці бібліотеки у «Фейсбуці».

Відомо, що собаки надають неоціненну психологічну підтримку, їх присутність додає сил і допомагає впоратися з будь-якими проблемами. Каністерапія чудово допомагає в розвитку розумових здібностей, поліпшення моторики кінцівок і рухових функцій. Мета такого лікування – благотворно впливати на дорослих і дітей, позбавити їх від неврозу, гіперактивності, ДЦП та інших захворювань. 

Нещадавно спеціалісти з каністерапії навчалися у Луцьку. За проектом «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії» відбувся чотирьох денний тренінг. Тренером виступила чудова людина та неперевершений спеціаліст (каністерапевт) з Латвії - Анда Пекшена.

Каністерапія чудово допомагає в розвитку розумових здібностей, поліпшення моторики кінцівок і рухових функцій. Мета такого лікування – благотворно впливати на дорослих і дітей, позбавити їх від неврозу, гіперактивності, ДЦП та інших захворювань. 

Було розказано про методи соціальної реабілітації людей з обмеженими можливостями за допомогою спеціально відібраних собак; перша зустріч з собакою; мова тіла собаки; структура співпраці з клієнтом; психоемоційна гігієна після роботи з клієнтом і багато інших питань.

Найголовнішим, стало те, що тренінг зібрав ще більшу аудиторію спеціалістів з різних куточків України і не тільки. На тренінг завітали представники з Білорусії. Учасники активно обмінювалися досвідом, ділилися своїми планами щодо подальшого розвитку каністерапії в Україні та Білорусії. 

Багато спеціалістів зацікавлені в тому щоб просувати та розвивати каністерапію, як окремий напрямок анімалтерапії.

 

 

Telegram Channel