Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку оселилися легендарні жабоїди із самісінької столиці (фото)

Куди тим орлам!

Луцький зоопарк

У Луцьку оселилися легендарні жабоїди із самісінької столиці (фото)

Йдеться про чорних лелек, які житимуть тепер в зоопарку обласного центру Волині

Луцький зоопарк на сторінці у Facebook розповів про поповнення у лавах своїх пернатих мешканців:

"У холодний похмуро-дощовий листопадовий день так хочеться хоча б теплих новин? Ну то ми вам – у поміч! Бо знову ділимося чудовою звісткою – нещодавно наша колекція поповнилася новими пернатими. Цього разу – чорними лелеками, що мають червонокнижну приписку зі статусом «рідкісний».

А коли кількість особин дозволила нашим друзям подарувати пару птахів Луцьку, ми з безмежною вдячністю пристали на цю пропозицію і таким чином теж стали учасниками цієї програми.

Ці красені донедавна були столичними мешканцями. Жили у Київському зоопарку. Ще й не просто так, а як учасники програми розмноження, збереження та повернення у дику природу рідкісних та зникаючих видів тварин і птахів. Їм створили дуже комфортні умови, у яких вони успішно народжували потомство. А коли кількість особин дозволила нашим друзям подарувати пару птахів Луцьку, ми з безмежною вдячністю пристали на цю пропозицію і таким чином теж стали учасниками цієї програми.

Тож нині ці рідкісні і навдивовижу прекрасні пернаті – у нас. І ви маєте унікальну можливість побачити їх. Бо, на відміну від білого лелеки, цей вид намагається уникати людей, веде потаємний спосіб життя, тому його представників рідко можна підловити у живій природі. В Україні поширений птах переважно на Поліссі та в Карпатському регіоні. Чисельність досягає 400–450 пар, у тому числі у Волинській області – до 60 пар.

Тож використайте унікальну можливість побачити цих пошанованих у нашій культурі та овіяних легендами-переказами птахів".

Telegram Channel