Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волинь сунуть морози

Нічого собі!

Волинська ОДА

На Волинь сунуть морози

Але завтра ще сніжитиме

За даними синоптиків, на Волині сніжитиме ще й завтра. Натомість, 19-20 грудня 2018 року опади припиняться, а температура повітря знизиться вночі до 9-14 Сº морозу, вдень – до 3-8 Сº морозу. Тож сьогодні, 17 грудня 2018 року, під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Киричука відбулося засідання оперативного штабу з надзвичайних ситуацій, де обговорили ситуацію на дорогах краю та подальший план дій, повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось, ситуація на автошляхах області складна, але контрольована. Зокрема, забезпечено проїзд в усіх напрямках. Однак, подекуди виникають проблеми із забезпеченням паливно-мастильних матеріалів для спецтехніки, що здійснює розчищення та посипку доріг.

Ситуація на автошляхах області складна, але контрольована.

Начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, своєю чергою, повідомив, що наразі запас паливно-мастильних матеріалів становить 6 тис. літрів дизпалива та 1 тис. літрів бензину. Цього вистачить ще на два дні інтенсивних снігопадів. Вже найближчим часом очікують надходження фінансування з Міністерства інфраструктури України, після чого запаси паливно-мастильних матеріалів будуть поновлені.

Разом із тим, в районах є власні резерви, які, в разі виникнення надзвичайних ситуацій, надають Службі автомобільних доріг. За попередніми даними, загалом це 29 тис. літрів пального та 43,6 тис. літрів дизпалива. До слова, допомогу вже надали в Маневицькому, Рожищенсьому та Ківерцівському районах.

В області зафіксовано ускладнений рух транспорту на ділянці Воротнів-Романів та поблизу села Білостік. Така ситуація є типова для даної місцевості та пов’язана з особливостями рельєфу. Відтак, для розчищення снігу направлено важку спецтехніку.

Слід також зазначити, що станом на 17 годину 17 грудня 2018 року на автошляхах області працює 76 одиниці спецтехніки, в тому числі 48 піскорозкидачів та 17 бульдозерів.

Зважаючи на різке зниження температури, що в найближчі дні слід очікувати на Волині, то першочергове завдання Служби автомобільних доріг в області – прибрати дороги від снігової маси.

– В п’ятій годині ранку припинеться снігопад і буде стояти завдання всю ту кашу прибрати з доріг, аби все це не замерзло при великих мінусових температурах та не виникла ожеледиця, – повідомив Анатолій Посполітак.

Telegram Channel