Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинь: коротко про важливе

Волинь-нова

Волинь: коротко про важливе

Найрезонансніші події краю одним абзацом

15-річного ковельчанина Максима Павловича, який врятував життя другокласнику, коли той провалився під лід на водосховищі, названо «Людиною року-2018». Церемонія нагородження видатних волинян у рамках загальнонаціональної програми «Люди ХХІ століття» відбулася у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Акція «Люди року – 2018» цьогоріч пройшла під гаслом «Сам собі країна». 

У селі Небіжка Ківерцівського району відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Василю Мойсею. Її встановили на будівлі храму, настоятелем якого є брат загиблого майданівця Роман Мойсей. Вшанувати пам’ять Василя, який 20 лютого 2014 року загинув від кулі снайпера на Майдані, прийшли батьки, побратими, Сотня самооборони «Волинська Січ», громадські активісти, священнослужителі та місцева громада.

Щосуботи хліб пенсіонерам на Центральному ринку роздає лучанка Наталія Шафета разом із чоловіком. Зокрема, 15 грудня нужденні отримали 70 хлібин і ще 19 буханців довелося докуповувати. Втім, зізнається, окрім подяки на нашу адресу, чули й не дуже приємні слова, до того ж люди штовхалися та обзивали одне одного. «Сьогодні вперше задумалась: а чи правильно ми зробили в січні 2017 року, почавши акцію ДОБРА?» – із сумом написала жінка на своїй сторінці у «Фейсбуці». – За цей довелося навіть почути, що ми, напевно, дуже нагрішили, бо хліб почали роздавати…»  

Обласний фестиваль для творчих дітей учасників АТО «Самоцвіти» за участю військових капеланів та волонтерів пройшов у Волинському державному центрі естетичного виховання учнів загальноосвітніх шкіл та технічних навчальних закладів. Захід – унікальний, адже вперше  для дітей, чиї батьки захищають або ж захищали цілісність держави у війні з російським агресором, був проведений у Луцьку. Усі охочі змогли насолодитися виступами юних талантів, а також взяти участь у майстер-класах та виготовленні колективної інсталяції. Наприкінці усі діти військових отримали подарунки від святого Миколая.  n

Telegram Channel