Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівненщина: коротко про важливе

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про важливе

Нарезонансніші події одним абзацом

Місцеві волонтери, серед яких начальник управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації, колишній учасник АТО Федір Мисюра, переобладнали автомобіль під пересувний шпиталь. Машину доставили в пункт призначення, а саме в 65-й військовий госпіталь. Порадившись, медики схиляються до того, щоб півкімнати облаштувати під стоматологічний кабінет, бо у цьому є велика потреба для бійців на «0». Решту місця планують відвести для оглядової лікарем, щоб тут можна було діагностувати потерпілих. Далі в авто встановлять необхідне медобладнання, а тоді вже відправлять на передову.

Рівненська обласна рада затвердила бюджет області на 2019 рік. Передбачено доходи –  7 мільярдів 153 мільйони 623 тисячі гривень, видатки – 7 мільярдів 150 мільйонів 844 тисячі гривень. Резервний фонд закладено в межах 48 мільйонів. На охорону здоров’я виділено понад мільярд 390 мільйонів гривень. На галузь освіти – майже 740 мільйонів гривень. 50 мільйонів  передано в спеціальний фонд для будівництва освітніх закладів.    

У селищі Клевань-2 у колодязь за день провалилися дві машини. Він повністю відкритий, зруйнована верхня основа. Ще два роки тому люди зверталися до комунальників, щоб відремонтували водопровідний колодязь на вулиці 1 Травня, саме на перехресті, де вона пересікається з вулицею Шкільною. Через це там постійно стаються ДТП. «І ось тільки сніжок притрусив, одразу два автомобілі туди впали», — йдеться у зверненні мешканців до місцевої влади.

Відкритий урок хімії провели для старшокласників Вараської гімназії фахівці Рівненської АЕС. Він проводився з метою залучення активної молоді міста-супутника до точних наук і мав на меті показати практичну сторону роботи фахівців хімцеху. Учням продемонстрували точні виміри на високотехнологічному обладнанні. Вони мали змогу провести унікальні практичні досліди та побувати в серці масштабного промислового об’єкта. n

Telegram Channel