Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події одним абзайом

Волинь увійшла до переліку найбільш екологічно чистих областей України, зайнявши у відповідному рейтингу 6-те місце. Найчистішою визнали Чернівецьку. За нею – Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Закарпатська та Волинська.

Горохівські медики вивели з алкогольної коми 20-річного волинянина. Непритомний, з тілесними ушкодженнями молодий чоловік потрапив у реанімаційне відділення.  Прийшовши до тями, він пояснив, що поранився  унаслідок падіння.

Учні загальноосвітньої школи с. Журавлине, що на Старовижівщині, одержали вітання із 14 держав. Листи прийшли з Туреччини, Італії, Іспанії, Румунії, Греції, Словаччини, Франції, Литви, Тунісу, Чехії, Македонії, Португалії. Крім листівок, школярі у конвертах знайшли листи, які розповідають про традиції святкування Різдва в цих країнах. Діти є учасниками навчальної програми Європейської комісії eTwinning. В її рамках відбувається листування та спілкування англійською з однолітками різних європейських країн.

6 тисяч віників виготовлено для звірів у Шацькому національному парку. З приходом зимових холодів диким тваринам все складніше добувати собі корм, тож діють підгодівельні майданчики. Тут сіно, віники з кропиви, з листяних порід дерев, жолуді, зернові.  Окремо в спеціальних пристосуваннях – солонцях (колодах, із видовбаними в них дірками) розкладено сіль, яка дуже смакує звірятам і є для них необхідною мінеральною добавкою.

68-літня волинянка Лідія Горошко, яка народилася та виросла на Волині, пройшла «вибір наосліп» у шоу «Голос країни» і потрапила в команду Тіни Кароль. Методист районного будинку культури виконувала пісню «Я козачка твоя». Пані Лідія народилася в селі Нуйно Камінь-Каширського району. У 1969 році закінчила музичне відділення Луцького педучилища і відтоді живе і працює в містечку Гайсин Вінницької області. 

Telegram Channel