Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
У Луцьку презентували нові книги надруковані шрифтом Брайля

Віталій Ткачук (ліворуч) під час зустрічі з радником міського голови Ігорем Поліщуком.

lutskrada.gov.ua

У Луцьку презентували нові книги надруковані шрифтом Брайля

Сьогодні у міській раді відбулась презентація книг шрифтом Брайля, які нещодавно побачили світ

Голова ГО “Генерація успішної дії” Віталій Ткачук розповів, що уже два роки поспіль у міській раді підводяться підсумки роботи Луцької Braille Studio, повідомляє Луцька міська рада.

Усі надруковані книги фінансуються Луцькою міською радою та завдяки допомозі соціально-відповідального бізнесу. Віталій Ткачук розповів, що книги друкують не лише для Луцька, а й для всієї України, таким чином популяризують місто. Завдяки партнерам з Волинської обласної друкарні, книги розсилають як у школи-інтернати по Україні, так і у бібліотеки.

Усі надруковані книги фінансуються Луцькою міською радою та завдяки допомозі соціально-відповідального бізнесу. Віталій Ткачук розповів, що книги друкують не лише для Луцька, а й для всієї України, таким чином популяризують місто.  

Віталій Ткачук розповів про нещодавно надруковані книги. Це - книга авторства шведської письменниці Сельми Лагерлеф “Вифлиємська ніч”. Він зазначив, що її можуть читати як діти молодшого віку, так і старші. Також додав, що студія друку шрифтом Брайля старається щороку до різдвяних свят видати тематичну книгу. Другою презентованою книгою є наукове видання “Словники України”, яка може бути корисною на уроках української мови як додаток до підручника.

Ще одне свіже видання це книга волинського автора Йосипа Струцюка, особливістю якої є те, що вона надрукована як шрифтом Брайля, так і звичайним. Віталій Ткачук розповів, що гордістю Braille Studio є книга “Луцьк від А до Я”, де є короткі історичні інформації про наше місто. Авторами книги є управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Нові книжки шрифтом Брайля.
Нові книжки шрифтом Брайля.
Незрячі бачать світ руками.
Незрячі бачать світ руками.

 

Telegram Channel