Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Росії хочуть дозволити збивати безпілотники над головами у людей

Пояснюють, що це робиться заради безпеки громадян.

Фото: flytrex.com.

У Росії хочуть дозволити збивати безпілотники над головами у людей

Відповідний законопроект розробив профільний комітет Держдуми РФ

Як інформує портал Росбалт, комітет з безпеки та протидії корупції розробив законопроект, який дозволить поліцейським збивати безпілотні літальні апарати (БПЛА, дрони), запущені над місцями проведення мітингів.

Як повідомили в прес-службі комітету, мета документа – впорядкувати законодавство, яке стосується безпеки громадян та протидії тероризму. Поліції пропонується дати право обмежувати запуск дронів над місцями проведення мітингів. Якщо дрон вже літає, то правоохоронці зможуть його збити або «відсікти» керуючий сигнал, щоб апарат впав. Поліція також повинна буде повідомляти Росавіації і організаторів мітингу про заборону на використання дронів. Регулювання використання дронів пропонується віддати ФСБ, ФСО і Росгвардіі.

 Якщо дрон вже літає, то правоохоронці зможуть його збити або «відсікти» керуючий сигнал, щоб апарат впав.

Особливо автори документа зазначають, що їх документ не вводить ніяких нових обмежень на використання дронів, оскільки, наприклад, за Повітряним кодексом, дрони вагою від 250 грамів повинні ставитися на облік. Про політ безпілотника його власник також повинен повідомляти уповноважені структури. Навіть за простий запуск дрона на вулиці зараз покладається адміністративний штраф. Подібні обмеження на запуск дронів вже працюють в ряді країн, включаючи США і Євросоюз.

Нагадаємо, за останні роки кількість порушень закону з використанням дронів зросла в два рази, наприклад, були випадки, коли дрони запускали під час парадів та їх репетицій і безпілотники небезпечно наближалися до літаків.

Telegram Channel