Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Розбійний напад на односельця

Оперативники встановили, що розбійники — 16- та 21-річні жителі Зорі.

Фото: korupciya.com.

Розбійний напад на односельця

Минулої п’ятниці о сьомій годині ранку до поліції надійшло повідомлення від медиків, що у селі Зоря вони надавали допомогу та доставили до лікарні з численними травмами місцевого жителя

Слідчо–оперативна група, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області, на місці події встановила, що близько третьої години ночі у квартирі, яку винаймав 22–літній чоловік, пролунав дзвінок. Не підозрюючи про небезпеку, він відчинив двері і з порога отримав удар по голові дерев’яною палицею. Потерпілого били руками і ногами, затягли до ванної кімнати і нанесли удар кухонним ножем у плече. Коли ж він на вимогу нападників сказав паролі до банківських карток, ті викрали 100 доларів США, срібний ланцюжок, мобільний телефон, гаманець із картками та значок учасника АТО і покинули свою жертву. Побитий чоловік через деякий час пішов до сусідів, які й викликали йому «швидку».

Не підозрюючи про небезпеку, він відчинив двері і з порога отримав удар по голові дерев’яною палицею.

Оперативники встановили, що розбійники — 16- та 21-річні жителі Зорі. Молодшого з них розшукали вранці за місцем проживання. З’ясувалося, що апеляційний суд виніс вирок про притягнення його до кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі строком на три роки за вчинення крадіжок та грабежу. Крім того, на розгляді суду — ще два кримінальні провадження за фактом крадіжки та грабежу з проникненням. Старшого зловмисника затримали близько 23-ї години поблизу будинку, де той проживає. Поліцейські виявили та вилучили у нього усі крадені речі, окрім телефону.

За фактом розбою, поєднаним із проникненням у житло, розпочато досудове розслідування за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої підозрюваним статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Правоохоронці також перевіряють їх на причетність до інших кримінальних правопорушень.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Telegram Channel