Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Якби класики польської літератури мали профіль у соцмережах

Було пізнавально і драйвово!

Волинський Монітор

Якби класики польської літератури мали профіль у соцмережах

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва для старшокласників луцької гімназії № 18 відбувся урок позакласного читання «Народове читання в сучасному контексті зарубіжної літератури»

Під час заходу, який пройшов у формі квесту 9 квітня, школярі дізналися про «Національне читання – 2019» у Польщі (пол. Narodowe Czytanie) та ознайомилися із життєвим і творчим шляхом окремих видатних польських класиків літератури, повідомляє Волинський Монітор.

«Урок позакласного читання ми перенесли в бібліотеку. Сьогодні знайомилися з одними з найвизначніших класиків польської літератури, креативили та навчалися командній роботі. Учні нашого 8-Б поділилися на три групи, щоб якнайкраще опрацювати інформацію про Генрика Сенкевича, Болеслава Пруса та Бруно Шульца», – розповіла класна керівничка, вчителька зарубіжної літератури Ірина Рудь.

Восьмикласники під час квесту відшукували коробки зі своїми матеріалами/завданнями, складали пазли, розв’язували тематичні філворди, віднаходили потрібні цитати класиків та на аркуші з мапою України робили позначки місць перебування митців. І все це для того, щоб якнайкраще виконати основне завдання – на ватмані креативно запрезентувати обраного письменника як сучасного користувача соцмереж.

Такий урок літератури в бібліотеці дає можливість у цікавий спосіб дізнатися щось нове, розвинути свою фантазію, творчі здібності, а також якості лідера. Це чудова розрядка від нудних, сірих, набридливих занять. Це зацікавлює та закликає до нових відкриттів

«Сьогодні був дуже цікавий урок. Ми дізналися багато нового про письменників Польщі. Найбільше мені сподобалося придумувати особистий акаунт письменника в соцмережі», – поділилася враженнями восьмикласниця Анна Шум.

«Я дізнався, що Болеслав Прус був гурманом, полюбляв вишукану їжу. Також мене вразила інформація про те, що саме на Волині він написав свій відомий історичний роман «Фараон». А ще в селі Машів Любомльського району і досі знаходиться дуб Болеслава Пруса», – розповів школяр Андрій Малецький.

«Такий урок літератури в бібліотеці дає можливість у цікавий спосіб дізнатися щось нове, розвинути свою фантазію, творчі здібності, а також якості лідера. Це чудова розрядка від нудних, сірих, набридливих занять. Це зацікавлює та закликає до нових відкриттів», – повідала учениця Тетяна Лавринюк.

Нагадуємо, що президент Республіки Польща Анджей Дуда та його дружина вибрали з більш ніж ста пропозицій творів вісім польських новел, що ввійшли до переліку «Національного читання – 2019», яке відбудеться 7 вересня.

Оксана РОМАНЮК,
Волинська обласна бібліотека для юнацтва

Telegram Channel