Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Поки їхали рятувальники, волинський ветеран АТО з дружиною погасили 2 кілометри пожежі

Чиясь необачність могла привести до біди.

facebook.com/olia.valyanik

Поки їхали рятувальники, волинський ветеран АТО з дружиною погасили 2 кілометри пожежі

Загоряння сталося на автодорозі Луцьк-Дерно

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написала волонтерка Оля Валянік. Саме вона зі своїм чоловіком, «азовцем»  Олексієм Кушнєром помітили пожежу і самотужки її гасили.

«Дякую пожежникам, які приїхали аж через годину після мого дзвінка і дякую лісникам, які так і не приїхали. Ми погасили 2 кілометри лісових насаджень самостійно», - йдеться у дописі Олі Валяник.

За її словами, в результаті знищено неймовірна кількість дерев, які спалахували як сірники і падали, величезна кількість кущів і трави, про тварин я не згадую, бо це жахливо. Скаргу я напишу обов'язково на бездіяльність лісників.

У нас за цей сезон уже понад 300 виїздів на гасіння сухої трави.

«Прошу звернути увагу Олександр Гуч, Denis Pyatigorets, Олександр Савченко, Katya Pavlova, Олександр Пирожик, Олександр Кватирко. Це нормально, що пожежники приїхали за годину, а лісникі, в обов'язки яких входить гасити палаючий ліс навіть не приїхали?», - написала волонтер.

Керівник прес-служби Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Світлана Думська подякувала небайдужим, що загасили полумя. « Але не варто у цій ситуації так голосно звинувачувати лісівників. Це територія не держлісфонду, а земля сільської ради, де ростуть самосіви. Я не перекладаю ні в якому разі відповідальність ні на кого. І лісівники цього ніколи не роблять. У нас за цей сезон уже понад 300 виїздів на гасіння сухої трави. Хоч це також не наша зона відповідальності. Але біда ця спільна. І ваша в тому числі. Тому й діяти треба спільно. Як ви й зробили», - написала Світлана Думська.

Джерело: Оля Валянік
Telegram Channel