Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лучани познайомилися із музикою міських вулиць під час арт-променаду «Так звучить Луцьк!»

Музика звучала і біля стін древнього замку Любарта.

lutskrada.gov.ua

Лучани познайомилися із музикою міських вулиць під час арт-променаду «Так звучить Луцьк!»

Захід розпочався на Театральному майдані та попрямував найвизначнішими локаціями нашого міста, органічно поєднавши історичну, культурну, мистецьку і просвітницьку складові

Луцьк став найкращими декораціями для митців, що виступали на його сцені, повідомляє Луцька міська рада.

Особливістю арт-променаду стало те, що він представив творчість суто луцьких виконавців та колективів, аби звернути увагу на людей, із якими ми живемо пліч-о-пліч. На вулицях Луцька звучали безсмертні твори Й. Брамса, Л. Бетховена, Й.С. Баха, Г.Ф. Генделя, Ж. Бізе, Й. Штрауса, К. Кондо, П. Козицького, Д. Бортнянського, А. Калниньша, Е. Блоха, К. Орфа та луцького композитора Віктора Тиможинського.

А виконавцями стали луцький духовий і симфонічний оркестри, ансамбль скрипалів Волинського коледжу культури та мистецтв імені І.Ф. Стравінського, титулярний органіст Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла Петро Сухоцький, камерний хор «Оранта», академічний камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле», квартет «Акорд», театр-студія «Гармидер» та дитяча театральна студія «ДогориДриґом».

Виконавцями стали луцький духовий і симфонічний оркестри, ансамбль скрипалів Волинського коледжу культури та мистецтв імені І.Ф. Стравінського, титулярний органіст Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла Петро Сухоцький, камерний хор «Оранта», академічний камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле», квартет «Акорд», театр-студія «Гармидер» та дитяча театральна студія «ДогориДриґом». 

Учасники заходу пройшли маршрутом від Театрального майдану до перехрестя вулиць Лесі Українки та Кривий Вал, звідти попрямували до Будинку Кронштейнів (сучасний медичний коледж) та послухали старовинну єврейську музику. Потім – до Хрестовоздвиженської церкви, Лютеранської кірхи («Дім Євангелія») та будинку скульптора М. Голованя. Саме тут на лучан та гостей міста чекав ексклюзивний перформанс у супроводі музичних творів відомого луцького композитора Віктора Тиможинського.

 

Telegram Channel