Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Родове коріння українсько-китайської художниці – з Любешівщини

Влітку 2016 року художниця Альона Оласюк вперше приїжджала до Києва з власною виставкою.

Наше життя

Родове коріння українсько-китайської художниці – з Любешівщини

Альона Оласюк переважно свою творчість демонструє в Китаї, адже біля десяти років живе в Пекіні. Також дівчина має власний бренд одягу

Її тітка Ніна Юрченко, котра проживає в Любешові, розповіла, що тато дівчинки народився в с. Лобна, де вчителювали його батьки – Катерина Михайлівна та Улян Полікарпович Оласюки, пише Любешівська районна газета "Нове життя".  Пізніше працювали в Цирі, згодом виїхали в м. Звенигородка Черкаської області. Переважно Альона жила в м. Хмельницький, там і нині мешкають її батьки. Свого часу дівчина закінчила  Хмельницький ліцей, де здобула спеціальність  «художник-оформлювач».  Десь у той період вона приїжджала в гості до родичів у Любешів. Їй усе було цікаво. Фотографувала те, на що ми й не звертаємо уваги, наприклад, сіно в стіжках, адже в місті такого не побачиш, пригадала її тітка.

Влітку 2016 року художниця Альона Оласюк вперше приїжджала до Києва з власною виставкою.

У Китай поїхала Альона, щоб вивчити мову. У Пекіні вже жив її брат. Закінчила Пекінський інститут моди. кар’єра художниці почалася з персональної виставки в Пекінському університеті моди і технологій. Влітку 2016 року художниця Альона Оласюк вперше приїжджала до Києва з власною виставкою. Того ж року проходила її виставка в музеї мистецтв і в Хмельницькому.  Щодо виникнення власного бренду одягу, то спочатку спробувала зробити принт на футболці фарбою для тканини й наступного дня опублікувала фото тієї футболки в соцмережі, підписавши «Do you want to wear an artwork?», що скорочено виглядає як DYWWA. На кожній футболці або майці принт ручної роботи створено різьбленням по дереву, видрукуваний і підписаний Альоною. Всі принти - в дуже мінімалістичному і лінійному стилі в чорно-білих кольорах. Футболки також виставляються в галереях. Любить дівчина фотографувати і займатися маркетингом, що допомагає їй розвивати свій бренд.

Telegram Channel