Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Український фільм «Атлантида» чекають на 15 фестивалях (Відео)

Війна не закінчується навіть після того, як стихає зброя

dt.ua

Український фільм «Атлантида» чекають на 15 фестивалях (Відео)

Кіномистецтво як спосіб привернути увагу світу до війни

Переможця конкурсної програми Венеціанського фестивалю – український фільм "Атлантида" Валентина Васяновича – запросили на 15 фестивалів, зокрема класу "А". Прокат фільму в Україні запланований на осінь 2020 року, а українська прем'єра – на Одеському міжнародному кінофестивалі влітку наступного року, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Атлантида" - це артхаусна картина, дія якої відбувається в 2025 році. Перемога над Росією вже відбулася (у картині не сказано, як саме), Крим і Донбас повернулися в Україну, а на кордоні з РФ триває будівництво стіни. Але війна не закінчується після того, як стихає зброя - про це фільм Валентина Васяновича.

"Артхаусне кіно – потужний канал комунікації з усім світом. Ось ми приїхали на фестиваль у Венеції. Туди з'їхалися провідні діячі кіноіндустрії зі всього світу. У мене була можливість проговорити на велику аудиторію меседж про те, що в Україні йде війна, і що вона завжди закінчується погано. Кінокритики роз'їхалися і написали сотні статей про український фільм, і таким чином нас відразу чують по всьому світу. Ось на що здатен лише один фільм на фестивалі класу "А", - каже Васянович.

У зйомках "Атлантиди" брали участь лише непрофесійні актори: ветерани АТО, волонтери, солдати Збройних сил України та судмедексперти.

"Артхаусне кіно – потужний канал комунікації з усім світом. Ось ми приїхали на фестиваль у Венеції. Туди з'їхалися провідні діячі кіноіндустрії зі всього світу. У мене була можливість проговорити на велику аудиторію меседж про те, що в Україні йде війна, і що вона завжди закінчується погано. Кінокритики роз'їхалися і написали сотні статей про український фільм, і таким чином нас відразу чують по всьому світу. Ось на що здатен лише один фільм на фестивалі класу "А", – каже Васянович.

 

Telegram Channel