Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Найкраща світлина пам’яток Волині

Храм-красень розташований над річкою Турією.

В’ячеслав Галєвський

Найкраща світлина пам’яток Волині

Найкращим став знімок Дмитрівської церкви у селі Гішин Ковельського району

Автором фото є В’ячеслав Галєвський, повідомляють українські організатори міжнародного конкурсу фотографій пам’яток культури Wiki Loves Monuments.«Вікі любить пам’ятки». До цьогорічного конкурсу фото саме цієї пам’ятки ніхто не подавав. У 2018 у номінації перемогла світлина замку Любарта.

«Композиційно та по кольорах гарно, вдале освітлення дуже привабливо презентує пам’ятку в середовищі. Нерозтиражована пам’ятка», — прокоментувала Наталія Шестакова, членкиня журі, фотографиня і мандрівниця.

Загалом у списку пам’яток Волинської області 3484 об’єктів культурної спадщини. Учасники і учасниці за вісім років конкурсу завантажили фотографії майже третини— 1141 пам’ятки.

Дмитрівську церкву (Свято-Дмитрівську) вважають найдавнішою дерев’яною церквою на Волині. Побудована у 1567 році. У XVIII—XIX ст. пам’ятку перебудовували, проте на первісній об’ємно-просторовій структурі споруди це сильно не позначилось. Композиційну основу пам’ятки складають три послідовно розташовані з заходу на схід зруби бабинця, нави та вівтаря (відповідно прямокутної, квадратної та шестикутної у плані форми), повторюючи, таким чином, традиційну схему поліської тридільної церкви.

Загалом у списку пам’яток Волинської області 3484 об’єктів культурної спадщини. Учасники і учасниці за вісім років конкурсу завантажили фотографії майже третини— 1141 пам’ятки. За 2019 рік Вікісховище поповнилося 745 світлинами 221 пам’ятки. За перемогу у номінації цього року змагались 20 авторів, а загалом за вісім років — 155.

Telegram Channel