Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Ковельщині людей навчали захищати свої права

Не варто терпіти будь-яке насильство.

Pixabay

На Ковельщині людей навчали захищати свої права

У рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» сьогодні на базі Ковельського міськрайонного центру зайнятості відбулося засідання координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству

Представники структурних підрозділів Ковельської райдержадміністрації, міськрайонного центру зайнятості, відділу поліції ГУНП в області, міськрайонного відділу з питань пробації, місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги обговорили проблему просвітницької діяльності.

На жаль, люди не завжди знають як захистити свої права, не мають інформації про відповідальність для кривдників, не знають, як скористатися телефонами гарячих ліній.

Зокрема, йшлося про можливості розміщення соціальної реклами на веб-ресурсах відповідних служб, трансляції з екранів, встановлених у закладах медичної, соціальної інфраструктури тощо. На жаль, люди не завжди знають як захистити свої права, не мають інформації про відповідальність для кривдників, не знають, як скористатися телефонами гарячих ліній.

Також учасники зустрічі провели вуличну акцію «Зміни життя – зупини насильство», у рамках якої поспілкувалися із перехожими щодо протидії цьому негативному явищу, яке проявляється у сімейному житті, на робочому місці, у студентському, шкільному середовищі. Місцем спілкування з людьми обрали територію автостанції та залізничного вокзалу м. Ковеля, щоб поговорити із мешканцями сільської місцевості, які менше ознайомлені із темою протидії насильству.

Людям роздали відповідні інформаційні матеріали.

Джерело: Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.
Telegram Channel