Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На центральній площі Луцька ведеться активна підготовка до свята

Працівники «Луцьксвітла» кілька днів ведуть роботи над освітленням сріблястих янголів та кульок.

Лариса ЗАНЮК

На центральній площі Луцька ведеться активна підготовка до свята

Біля міської ради цього року встановлять нову інсталяцію, а щоб запалити новорічну ялинку у центрі міста на свято Миколая, вже два тижні кипить робота

Традиційно у Луцьку головною ялинкою є не одна, а три, що ростуть поряд. Так і економніше, й екологічніше. Їх уже прикрасили кульками, бантиками, сніжинками, залишилося випробувати гірлянди.

 

І лучанам та гостям міста пропонують ставити в оселі живі ялинки, щоб не викидати після свята безжалісно, а посадити біля оселі, або завезти до лісу й висадити з горщика, хай росте й далі. Саме такі ялинки на всі смаки, сорти й й різного росту продаються тут же, на площі.

 

Родом вони з розсадника з Лища Луцького району, а продавець Сергій, обізнаний у справі, допоможе й порадить, як за колючим деревцем доглядати. До речі, є тут і неколючі, канадські, голочки їхні ніжні, світло-зелені, є й сосни канадські.

 

Одне слово, є з чого обирати. І ціни різні: від 150 і вище. До речі, таку, 20-сантиметрову треба вирощувати півтора року. Недешево, звісно, віддати 1500 грн за більше деревце, та зважаючи, що воно ростиме потім у вас не одну зиму, можна таки вкласти гроші в екологію, а 2020 рік закарбується вкладенням у природу і красу обійстя.

 

Генеральна репетиція запалювання головної ялинки, чи то пак – ялинок, відбудеться ввечері 17 грудня, а от Театральний майдан ще прикрашають, щоб урочисто запалити ялинку 19 грудня о 16.00.

 

Працівники «Луцьксвітла» кілька днів ведуть роботи над підключенням сріблястих янголів та кульок.

 

Чоловік, жартуючи, розповідає, що гірлянди влаштовують у металеву трубу, щоб знову які негідники не надумали перерізати, як минулого року. До речі, дорогущу гігантську кулю, під якою минулоріч так любили знімкуватися, зараз ремонтують, бо комусь захотілося її порізати.

 

Богдан Грабовський, майстер, який керує втановленням інсталяцій, вважає, що шанобливе ставлення до майна виховується вдома, тому просить батьків вчити дітей цінувати чужу працю, тоді усім буде святково. Запевняє, що вони все змонтують і Святий Миколай прийде у сяйві вогнів.

 

 

 

 

 
 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel