Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку відзначили Всесвітній день сніговика

Оце так!

Фото: Волинська обласна бібліотека для дітей

У Луцьку відзначили Всесвітній день сніговика

Християнська легенда говорить про те, що сніговики – це янголи, а сніг – дар з неба

Читачі Волинської обласної бібліотеки для дітей поринули в святкову атмосферу та разом із завідувачкою сектору читального залу Тетяною Камінською здійснили пізнавальну мандрівку в далеку минувшину, послухали цікаву розповідь про народні свята зимового календаря, котрі несуть із собою добро, мир, світлі надії, родинний затишок, найкращі побажання, колядки і щедрівки – унікальні культурні цінності минулих поколінь.

Діти з захопленням відгадували загадки про свята, а також взяли участь в народознавчій вікторині «Від Різдва до Йордана». Особливо зворушливо лунали в бібліотеці колядки та щедрівки.

Під час майстер-класу виготовили чудову скриньку для різноманітних дрібничок і прикрасили її сніговиком - найулюбленішим символом зимових свят.

Під час майстер-класу виготовили чудову скриньку для різноманітних дрібничок і прикрасили її сніговиком - найулюбленішим символом зимових свят.

Хоч цьогорічна зима й не дуже тішить нас своїм білим сніжком, та як виявилося, варто лише докласти трішки зусиль і можна створити цих кумедних та милих героїв своїми руками не лише із снігу. Саме так ми й зробили, влаштувавши святковий майстер-клас «Забавний сніговик».

Родинний вихідний пройшов в теплій, гарній, відкритій до спілкування атмосфері.

Для дітвори була також оформлена книжкова виставка «Різдвяних свят чарівні миті».

В багатьох країнах 18 січня святкують Всесвітній день сніговика.

До речі, милий сніговичок не такий вже й простий персонаж, адже у нього є навіть своє власне свято. В багатьох країнах 18 січня святкують Всесвітній день сніговика. А ось християнська легенда говорить про те, що сніговики – це янголи, а сніг – дар з неба. І наші улюблені зимові герої ніби здатні передати Богові прохання людей. Тому, коли зі снігу ліпили маленького сніговичка, йому шепотіли свої сокровенні бажання. Вважається, що як тільки фігурка розтане, бажання неодмінно здійсниться.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel