Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вчителька із Сенкевичівки уроки рідної мови і літератури часто проводить на свіжому повітрі

«З Вітою Ростиславівною завжди цікаво!»

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Вчителька із Сенкевичівки уроки рідної мови і літератури часто проводить на свіжому повітрі

Але насамперед Віта Крам навчає юних волинян бути хорошими людьми

Із  Вітою Ростиславівною Крам ми познайомилися на подвір’ї Сенкевичівської ЗОШ І – ІІІ ступеня, що у Горохівському районі. Спершу подумалося, що то вчителька природознавства чи географії проводить урок, поєднуючи теоретичні знання учнів із практичними. Однак уже за мить приємно дивуюся, бо одну з тем свого  навчального предмету  запланувала викласти  зі золотинкою оригінальності   вчителька української мови і літератури Віта Ростиславівна Крам.

У короткій розповіді про себе пані Віта була дуже скромною. Про словесницю  більше дізналася від її  колег. Директор ЗОШ І – ІІІ ступеня селища Сенкевичівки Галини Долонська і заступник директора школи з навчально-виховної роботи Мирослава Оляніцька – теж філологи, а Віту Ростиславівну доброзичливо відрекомендували старанною й  вимогливою насамперед до себе. Мовляв,  ця вчителька української мови та літератури розумом і серцем поєднує в роботі  повагу до свого  покликання і пріоритети учнів, за грамотність і ерудованість яких їй судилося бути відповідальною.  

Ця вчителька української мови та літератури розумом і серцем поєднує в роботі  повагу до свого  покликання і пріоритети учнів, за грамотність і ерудованість яких їй судилося бути відповідальною.  

Народна мудрість каже, що чого Івась не навчиться, того й Іван не буде знати. Серед вихованців Віти Ростиславівни, звісно,  не всі мріють про виші, зате спілкуватися з нею на різні теми не обминають нагоди ні школярі молодших класів, ні хлопці й дівчата, які стоять на порозі дорослого життя. Тим паче, що в їхньої улюблениці є багато чудових спогадів про себе, переплетених із Сенкевичівською школою.

За її партами в свій час маленька Віта так само життєрадісно мріяла  про неповторну юність,  кохання, улюблену професію і про  вдячних за науку учнів. Вона настільки вірила в щирість своїх учителів, що себе уявляла завжди схожою на них: інтелігентною,  освіченою, багатою знаннями й вдячними випускниками. Щоб мрія здійснилася, наполегливо вчилася і після закінчення школи вступила до Волинського державного університету імені Лесі Українки. Після закінчення вишу на роботу з рідної Сенкевичівки доводилося добиратися в Новосілки. «Було, не раз йшла туди дванадцять кілометрів пішки. В рідній школі творчо працює вже два роки», – розповіли про жертовність колеги Галина Долонська і Мирослава Оляніцька.

«З Вітою Ростиславівною завжди цікаво!»
«З Вітою Ростиславівною завжди цікаво!»

 У фотооб’єктив  Вікторія Крам приязно усміхнулася з  десятикласниками Назарем Ціхоцьким, Богданом Чернявським, Дмитром Яриченком, Вадимом Грищуком, Іванною Жилко, Іриною Смірновою, Аліною Никончук, Аліною Мартинюк, Андрієм Грищуком. Учителька вірить, що разом із виплеканою нею повагою до рідної мови і літератури й цих учнів  школа насамперед навчить завжди  і всюди  бути хорошими людьми.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel