Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку презентували «Енциклопедію козацтва»

Олександр Середюк розповів про те, як він досліджував українське козацтво.

Сергій НАУМУК

У Луцьку презентували «Енциклопедію козацтва»

Книжка вийшла вже третім виданням

У книжці «Енциклопедія козацтва. Лицарі Сонця» автор розкриває не лише історію, звичай та побут українських козаків. Він дивиться на явище козацтва у широкому аспекті, проводить паралелі з Індією та Японією.

Власне й презентацію Олександр Середюк розпочав із розповіді про візит в Музей історії сільського господарства Волині-скансен президента японської федерації карате-до Шихан Масахіко Танаки. Японський каратист, побачивши зображення українського козака, застиг у шанобливому поклоні, а потім пояснив, що японці вивчають бойовий стиль українців і шанують наших самураїв. Цей випадок і змусив директора музею Олександра Середюка глибше зацікавитися історією козацтва.

Японський каратист, побачивши зображення українського козака, застиг у шанобливому поклоні, а потім пояснив, що японці вивчають бойовий стиль українців і шанують наших самураїв.  

Наразі презентовано вже третє видання «Енциклопедія козацтва. Лицарі Сонця». Два попередні знайшли своїх читачів і їхній наклад розійшовся.

Ілюстратор видання Василь Кратюк розповів, що книжка містить понад 250 ілюстрацій. Причому часто-густо їх було нелегко знайти.

Рецензентами книжки стали доктор історичних наук, професор Василь Шевчук, доктор наук з фізичного виховання і спорту, ректор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, професор Анатолій Цьось, доктор історичних наук, професор Світлана Гаврилюк, кандидати історичних наук Володимир Пришляк та Петро Олешко, президент Міжнародної федерації бойового гопака Володимир Пилат.


Автор подекуди з гумором розповів, як проходив школу козацького гарту.
 

Присутнім представили чимало видань Олександра Середюка.
 

 
Книжка витримала вже третє видання.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel