Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
За знущання над хворими постануть перед судом

Нічого собі!

Ілюстративне фото: dp.informator.ua

За знущання над хворими постануть перед судом

Слідчі волинської поліції за процесуального керівництва прокуратури області завершили досудове розслідування діяльності злочинної групи у складі шести осіб, котрі організували підпільний реабілітаційний центр, де пацієнтів катували

Нагадаємо, торік правоохоронці викрили та припинили діяльність незаконних закладів для алко- та наркозалежних осіб, які діяли в обласному центрі та Луцькому районі. Було звільнено понад 50 людей, котрих зловмисники незаконно утримували і знущалися з них. Під час проведення санкціонованих обшуків у псевдореабілітаційному центрі було вилучено речові докази, зокрема, кайданки, медичні препарати обмеженого обігу, гроші, банківські картки та документацію центру.

У період із 2017-го по червень 2019 року в обласному центрі та Луцькому районі зловмисники незаконно позбавляли волі осіб, вчиняли катування, аби насильно утримати їх у псевдонаркологічному закладі під виглядом проведення медичної реабілітації.

У ході досудового розслідування слідчі поліції області встановили, що злочинну групу організував 30-річний киянин. До неї входили уродженці Києва, Чернівців, а також населених пунктів  Луганської та Одеської областей. У період із 2017-го по червень 2019 року в обласному центрі та Луцькому районі зловмисники незаконно позбавляли волі осіб, вчиняли катування, аби насильно утримати їх у псевдонаркологічному закладі під виглядом проведення медичної реабілітації.

Слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області всім шістьом членам цієї групи оголосили про підозру у вчиненні злочинів за кількома статтями Кримінального кодексу України. Цими днями обвинувальний акт із матеріалами провадження скеровано до суду.

Анна ПАВЛОВСЬКА


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel